28 / 03 / 2024

Afyon'daki tarihi binaların restorasyonu tamamlandı!

Afyon'daki tarihi binaların restorasyonu tamamlandı!

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu, kentsel sit alanında kalan mahallelerde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarını denetledi.



Afyonkarahisar Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentsel sit alanında kalan mahallelerde 'tarihi dokuya uygun olarak' başlatılan sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu, restorasyonu tamamlanan tarihi binalarda incelemeler yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ile Etüd Proje Müdürü Sibel Bilen nezaretinde yapılan incelemeler sırasında, Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu üyelerine yüklenici firma yetkilileri tarafından çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verildi. Çalışma Grubu ayrıca, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanan Benlioğlu Konağı ile Ulu Konak'ı da gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu üyeleri incelemelerinden sonra, şu an da bile günde binlerce turistin gezdiği kentsel sit alanının, sokak sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra Afyonkarahisar’ın en önemli turizm potansiyellerinden biri haline geleceğini belirtti.


Geri Dön