18 / 04 / 2024

afyon restore çalışmaları

afyon restore çalışmaları

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu, kentsel sit alanında kalan mahallelerde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarını denetledi.

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Afyon'da sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlıyor!

Afyonkarahisar merkez kentsel sit alanı içerisinde kalan yerlerde tarihi dokuya uygun olarak sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor.

Bedesten Çarşısı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Fransız bir mimara çizdirilerek yaptırılan Bedesten Çarşısı, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore ediliyor. Osmanlı dönemi eserlerinden olan çarşıda restorasyon çalışmaları son aşamaya geld

Sur'daki 10 eserin restore çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Evsen, "Son terör olaylarından dolayı mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 eserin restorasyon çalışmalarını en kısa zamanda başlatıyoruz." dedi.

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.

Kastamonu Hüma Hatun Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Tahsin Babaş'ın Kastamonu tarihini gün yüzüne çıkartmak için Kastamonu Konakları'nı canlandırma projeleri devam ettiği belirtildi. Babaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hüma Hatun Konağı'nın restore çalışmaları tamamlandığını belirtti

Afyon Şuhut'ta tarihi hamam restorasyon çalışmaları incelendi!

Recep Bozkurt, belediye tarafından yürütülen bazı çalışmaları yerinde inceledi. Bozkurt, ilk olarak geçtiğimiz yıllarda yoğun girişimler neticesinde restorasyonuna başlanarak, tarihi dokusuna uygun restore edilen hamamda incelemede bulundu.

Muğla Kavaklıdere'deki dükkanlar meydan genişletme çalışmaları kapsamında yıkılacak!

Muğla'nın Kavaklıdere Belediyesi, hak sahipleri arasında yaşanan sorunlardan dolayı 10 yıldır atıl durumda bulunan 6 dükkanı satın aldı. Dükkanlardan bazıları belediye meydanını genişletme çalışmaları kapsamında yıkılacak, bazıları restore edilecek.

Afyon İhsaniye'de yol çalışmaları sürüyor!

İhsaniye Belediyesi, hava şartları elverdikçe kaldırım ve yol çalışmalarını sürdürüyor. Belediye'nin 2016 hedefi, 100 bin metrekare parke.

Şanlıurfa tarihi Parmaksız Evi’nde restore çalışmaları incelendi!

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, inceleme yaptığı tarihi Parmaksız Evi’nin restore çalışmalarında sona gelindiğini kaydetti. Restorasyonuna başlanırken ilk taşını yine kendisi dizen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çalışmalarda sona gelinen tarihi Parmaks

afyon restore çalışmaları Haberi

afyon restore çalışmaları

Afyonkarahisar Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentsel sit alanında kalan mahallelerde 'tarihi dokuya uygun olarak' başlatılan sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu, restorasyonu tamamlanan tarihi binalarda incelemeler yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ile Etüd Proje Müdürü Sibel Bilen nezaretinde yapılan incelemeler sırasında, Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu üyelerine yüklenici firma yetkilileri tarafından çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verildi. Çalışma Grubu ayrıca, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanan Benlioğlu Konağı ile Ulu Konak'ı da gezerek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kent Konseyi İmar ve Çevre Çalışma Grubu üyeleri incelemelerinden sonra, şu an da bile günde binlerce turistin gezdiği kentsel sit alanının, sokak sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra Afyonkarahisar’ın en önemli turizm potansiyellerinden...