26 / 04 / 2024

Ağaoğlu varlıklarını satıp borçlarını azaltacak!

Ağaoğlu varlıklarını satıp borçlarını azaltacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, aktiflerin yüzde 4-5'ini satarak borçlarını azaltacaklarını söyledi. Ağaoğlu, inşaat sektöründeki durgunluktan etkilenmediklerini ifade etti.



Ağaoğlu İnşaatın Başkanı Ali Ağaoğlu, şirketin varlıkları ve borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, aktiflerin yüzde 4-5 ini satarak borçlarını azaltacaklarını söyledi.

 

''En güçlü şirketlerden biriyiz''

İnşaat sektöründeki durgunluktan en çok etkilenenlerden biri olduğu iddialarına da şu şekilde açıklık getirdi: ''Banka borçlarımızla kıyasladığımızda varlıklarımız çok daha yüksek. Satışların durgunlaştığı bu dönemden en güçlü çıkacak şirketlerden biriyiz. Fedekarlık yaparak bu dönemi geride bırakacağız.''

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre bu fedakarlıkların başında fiyat indirerek varlık satışı yapmak olduğunu söyleyen Ağaoğlu, banka borçlarının aktiflere oranla yüzde 9.4 olduğunu, aktiflerde ise yüzde 4-5 satış planladıklarını açıkladı.

 

''400 milyon dolarlık yatırım yaptık''

Ağaoğlu stratejik ortaklıklara da sıcak baktığını ifade etti. Banka borçlarının İstanbul Finans Merkezi’nin planlanandan uzun sürmesi sebebiyle oluştuğunu, projeye şu ana kadar 400 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.

Başkan Ağaoğlu, "İki kez projeye yabancı ortak alma girişimimiz oldu. Biri Rus uçağının düşürülmesine, biri de Katar krizinin patladığı döneme denk geldi. Ancak hala stratejik ortak alma fikrine sıcak bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

2016’ya kadar bilançolarında banka kredilerinin sıfır olduğunu vurgulayan Ağaoğlu,  "İlk 3-4 yıl özkaynak yatırımı yaptık. Toplam 400 milyon dolarlık yatırımın sadece 110 milyon dolarlık kısmını banka kredisi olarak kullandık. 2016 ve 2017 yıllarında kullandığımız bu kredinin faiz yükünü taşımamak için tamamını kapattık" şeklinde konuştu.
 


Geri Dön