29 / 03 / 2024

Ahıska Türkleri Ahlat'taki evlere yerleştirilecek!

Ahıska Türkleri Ahlat'taki evlere yerleştirilecek!

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelecek olan 677 Ahıska Türkü’nün 72’si özel uçakla Muş’a getirildi. Çiçeklerle karşılanan aileler, Ahlat’taki evlerine yerleştirilecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonunda 677 Ahıska Türkü'nün 72'si Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilmek üzere özel uçakla Muş'a getirildi. Önceki gece saat 23.30'da Muş Havaalanı'na gelen 72 Ahıska Türkü'nü, Muş Vali Yardımcısı Ali Sakar ve devlet görevlileri karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Ahıska Türkleri duygularını ifade etmekte güçlük çekerken, anavatanlarına geri dönmenin heyecanını hep birlikte dua ederek yaşadı. Okunan duadan sonra Muş Havaalanı bekleme salonuna alınan Ahıska Türkleri, konaklama yerlerine taşındılar.


677 AİLE GETİRİLİYOR

Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak, Ahlat'a 300 kişinin yerleştirileceğini söyledi. Bıçak, Türkiye'ye 677 aileden oluşan yaklaşık 3 bin kişinin yerleştirileceğini ifade etti. Bıçak, ailelerin bugün Ahlat'ta hazırlanan evlerine yerleştireceğini söyleyerek, "İnşallah o imkanları, o rahatlığı biz onlara sağlarız. Anavatanlarına hoş geldiler diyorum, teşekkür ediyorum" diye konuştu. 1944'ten bu güne onlarca kez sürgün yaşadıklarını belirten Dünya Ahıska Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov "Sayın Cumhurbaşkanımıza bütün milletimiz adına çok teşekkürlerimi bildirmek isterim bu arada" dedi. Bir oğlu, gelini ve 3 torunu ile Muş'a gelen Mehmet İlyasoğlu da (76), "Hep süründük. Ama Allah'ın birliğine şükürler olsun bu toprağa geldik. Artık ölecek yerimiz buradır" diye konuştu. Ruhigül Rızakızı da, "Bizi vatana kavuşturanlardan çok razıyız, Allah razı olsun cümlenizden. Türk halkına minnetimiz çok" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön