26 / 04 / 2024

Ahmet Aras'ın oteli için inceleme başlatıldı!

Ahmet Aras'ın oteli için inceleme başlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ailesine ait olan oteldeki kaçak yapılaşma iddiaları üzerine inceleme başlattı.



Geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ailesine ait olan otelde kaçak yapılaşma iddiaları gündeme gelmişti. Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; 2019 senesinde Bodrum Belediye Başkanı seçilen Ahmet Aras, 2013'te Ortakent Yahşi'de kiraladığı yaklaşık bir dönümlük araziye ortağıyla kaçak olarak Kefi Yelken Bistro Bar isimli işletme kurmuştu.

Göreve geldiği an ilk belediye meclis toplantısında kaçak yapılaşmayla mücadele edeceğini söyleyen Aras'ın kendisi ve ailesine ait olan Kefi Beach Resort Oteli'nin birçok noktasında kaçak olduğu iddia edildi. 

Ahmet Aras ın oteli için inceleme başlatıldı!

Sadece bir yer kaçak değil 

Sadece bir adet yapı kullanma izni olan otel içerisinde yer alan otel odaları, müdüriyet, mutfak, bar ve oto yıkama yerinin kaçak olduğu tespit edildi. Otelde en dikkat çeken yapılaşma ise yasal olmayan şekilde 2014'de ruhsatlandırılan ve ruhsat süresi dolan otelin iskelesindeki 'İskele Balık' restaurantıydı. Aras söz konusu restaurantla ilgili, 'İskelenin kullanımına özel herhangi bir ticari faaliyet söz konusu değildir' şeklinde ilginç bir açıklama yapmıştı. 

Bakanlık düğmeye bastı 

Aras'ın kaçak oteliyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü harekete geçti. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kaçak otelle ilgili inceleme başlattı. 

Ahmet Aras: Kamu arazilerinin satılmasını ve imara açılmasını istemiyoruz!


Geri Dön