20 / 04 / 2024

Ahmet Boztaş turizm fuarlarını değerlendirdi!

Ahmet Boztaş turizm fuarlarını değerlendirdi!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde yapılan ITB Berlin Turizm Fuarı ve Gent Emlak Fuan'nı değerlendirdi.



MATSO tarihinde ilk defa yurt dışındaki fuarlara kurumsal olarak katılarak stant açtıklarını ifade eden Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, "Kasım ve Aralık aylarında yaptığımız değerlendirmelerde turizme yönelik olumsuz verilerle birlikte MATSO olarak tanıtım faaliyetlerine doğrudan katılmamız gerektiği ortaya çıktı. Biz de MATSO olarak fuarlara kurumsal katılım karan aldık, ilk önce istanbul'da düzenlenen iç piyasaya yönelik EMITT Fuarfna katıldık.  Fuarda standa açarak bölgemizin tanıtımını en İyi şekilde yapmaya çalıştık. 


Turizmde iç piyasada Manavgat'ın payı yüzde 10-15 arasında. Bunu yüzde 20'ye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştuAlmanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm luarlanndan biri olarak kabul edilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası'nda stant açtıklannı belirten Boztaş, "Almanya'nın başkenti Berlin'de kapılannı ITB Turizm Borsası Fuan'ndan iki gün önce giderek hazırlık yaptık. 


Fuarda MATSO ve MASTOB işbirliği ile hazırlanan standımızda Manavgat-Side turizm destinasyonu çok iyi tanıttık, ilçemizi tanıtan çeşitli argümanlar ve hediyeler verdiğimiz fuarda Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen tur operatörleri ve turizmciler yoğun ilgi gösterdi. Hatta standımız ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçileri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Hüseyin Güneş, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Ergen ve MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut'tan oluşan heyetle karşıladık, ilçenin tanıtım kitapçığı ve neşeli haritaları turizm operatörleri ve tüketicilere dağıttık" dedi. Turizm sektörü üzerinde 2014 yılının son günlerinden itibaren söylenilen olumsuz görüşlerin gerçek olmadığını kaydeden Boztaş, "Mayıs ayından sonra herkes, turizmde işlerin öyle anlatıldığı gibi kötü olmadığını görecek. özellikle Manavgat bölgesi olarak Avrupa pazarında oldukça İyiyiz. 


Rus pazarıyla ilgili ortaya atılan olumsuz görüşlerde Mayıs ayının ikinci yarısından itibaren ortadan kalkacaktır. Ben bu sene en azında geçtiğimiz yıl ulaştığımız rakamlan yakalayacağımızı düşünüyorum" dedi. Belçika'nın Gent şehrinde düzenlenen Emlak Fuarı'na katıldıklarını da belirten Boztaş, şunlan söyledi: "Belçika'da adeta tarih yazdık, özellikle ilçemize yatınm yapabilecek iş adamlarını bölgemize çekebilmek amacıyla yaptığımız çalışmada çok başanlı oldu. Çeşitli hediyeler dağıtımız ftjarda üç gün boyunca üç ayn tanıtım konferansı düzenledik. 


Flemenkce olarak gerçekleşen konferansta hazırladığımız sunumlara ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Fuar boyunca gerçekleştirdiğimiz çekiliş kartımızı yaklaşık bin Belçika tarafından katılım sağlandı. Fuar sonunda Gent şehrinin en büyük oteli olan Nov Öterde tanıtım toplantısı organize ettik. Büyük ilgi gören toplantımıza katılanlardan 10 kişiye çekilişte 1 hafta tatil hediye ettik. Etkinliğimize ilçemize yatınm yapmak isteyen zincir emlak sahipleri, yatırımcılar, iş adamları katıldı. Toplantımıza yatınmcı ve iş adamlannın yanı sıra Gent Belediye Başkanı Resul Tapmaz da katılarak bizlere destek verdi. Tapmaz ilçemize ilgi gösteren yatınmcı lara ilçemizi överek Türkiye'nin çok güzel turizm merkezlerinden birisi olduğu vurgusunu yaptı.

 

Ayrıca www.vis4tmanavgatside.com isimli 5 dilde bir tanıtım sayfası hazırladıklarını ifade eden Boztaş, "Sayfamızın tanıtımını yaparak geliştireceğiz. Bu sayfada otellerimizin listesini yayınlayarak rezervasyon yapılabilmesine olanak sağlayabilmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Yurt dışına yönelik emlak satışı gerçekleştiren firmalann internet sitelerinin linki de sayfamızda yer alacak. Dolayısıyla bu sayfa üzerinden ilçemizi 5 dilde tanıtacağız. İlçemize daha fazla turist çekmek amacıyla Mart ayında başladığımız yoğun tanıtım çalışmalarını sürdüreceğiz. 20-22 Mart tarihlerinde İsveç'in Göteborg şehrinde düzenlenecek fuarda stant açarak ilçemizi tanıtacağız" diye konuştu. 


Antalya Hilal


Geri Dön