27 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: İstanbul'a deprem bilinci gelecek!

 Ahmet Misbah Demircan: İstanbul'a deprem bilinci gelecek!

Japonya'da Bunkyo Belediye Meclisi’nde konuşan Ahmet Misbah Demircan, “Yaptığımız anlaşmalarla iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattık, bu sayede özellikle deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız”



Japonya’da Bunkyo Belediye Meclisi’nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yaptığımız anlaşmalarla iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattık, bu sayede özellikle deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız” dedi.


Japonya’da Bunkyo Belediyesi ile “Dostluk ve İş Birliği Anlaşması”na imza atan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yunus Emre Enstitüsü Japonya temsilciliğinin organizasyonuyla, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) ile yapılan “Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması” iki ilçenin kardeşliği sürecini başlattıklarını ifade ederek, “ bu anlaşmalar ile deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkıyla buluşturacağız.” dedi.

Bunkyo Belediye Başkanı Hironobu Narisawa’nın daveti üzerine Bunkyo Belediyesini ziyaret eden Başkan Demircan, Bunkyo Belediyesi afet önleme birimini gezerek bilgi aldı. JİCA ile yapılan anlaşma gereği, Beyoğlu’nda afet önleme ile ilgili çalışma yapacak ekip ile tanıştırılan Demircan’a deprem ve diğer afet durumlarında neler yapılması gerektiği hakkında sunum yapıldı.  

Bunkyo Belediyesi’nde afet birimlerinin tamamını ziyaret eden Demircan, daha sonra Bunkyo Belediye Meclisi’ne davet edildi. Meclis salonunda Türkçe olarak ‘’hoş geldiniz’’ denilerek uzun süre ayakta alkışlanan Demircan, Meclis Üyelerine tanıtıldı. 


BEYOĞLU İLE BUNKYO BİRÇOK ORTAK NOKTAYA SAHİPTİR

Beyoğlu’nun; Osmanlı İmparatorluğu döneminde, özellikle yabancı uyruklu insanların çokça yaşadığı bir bölge olarak gelişimini sürdürdüğünü söyleyen Bunkyo Belediye Başkanı Hironobu Narisawa, “Beyoğlu, Galata Kulesi, İstiklal Caddesi ve Galatasaray Lisesi gibi birçok tarihi ve kültürel zenginlikleri bünyesinde barındıran, ayrıca önemli bir eğitim şehri de diyebileceğimiz çok ünlü bir şehirdir. Bu açıdan Beyoğlu, Bunkyo Belediyesi ile birçok ortak noktaya sahiptir” dedi. 


BEYOĞLU İLE İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA İLERİ SEVİYEYE TAŞIYACAĞIZ

Bunkyo Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin bundan sonra dostluk ilişkilerini daha da ileri götürüp iş birliği yapması konusunda bir anlaşma imzaladıklarını belirten Başkan Narisawa “JICA’nın teknolojik iş birliği bütçesi dahilinde, Bunkyo Belediyesi olarak, Beyoğlu Belediyesi’nin afet yönetimiyle alakalı yardım konusunda bir anlaşma imzaladık. Bundan sonra birçok değişik şekilde afet yönetimiyle alakalı iş birliğini devam ettirmek istiyoruz. Siz değerli belediye meclis üyelerinin desteğiyle, Beyoğlu Belediyesiyle aramızda olan uluslararası işbirliğini, uluslararası dostluğu, daha da ileri seviyeye taşımak düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu. 

FARKLI İNANIŞLARIN HEP BİRLİKTE BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞADIĞI BİR İLÇE

Beyoğlu’nun bir dünya şehri olduğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “Biz şehrimizin birçok özelliklerinden bahsederiz. Ama bizim bahsetmekten gurur duyduğumuz en önemli özelliğimiz, şehrimizin farklı dillerin, farklı kültürlerin, farklı inanışların hep birlikte barış içerisinde yaşamış olmasından duyduğumuz ayrıcalıktır. Meşhur tarihi İstiklal Caddemize girdiğinizde hemen cadde üzerinde camilere, kiliselere ve Hıristiyanlığın ve bütün dinlerin kendi içerisindeki farklı mezheplerden oluşan farklı farklı mabetleri görebilir ve hala yaşadığını hissedebilirsiniz” dedi.



CİDDİ BİR DEPREM TEHDİDİ ALTINDAYIZ

Japonya’nın deprem gerçeğiyle ne kadar iç içe yaşadıklarını ve bu işi nasıl yendiklerini hayranlıkla izlediklerini belirten Demircan “Bizde sizin kadar olmasa da ciddi bir deprem tehdidi altındayız. Ve sık sık depremle karşılaşıyoruz. İstanbul’un yanı başında 15 sene evvel yaşadığımız depremin izlerini henüz silinmiş sayılmayız. Ve çok yakın bir gelecekte İstanbul’da bir deprem olma ihtimali karşısında teyakkuz halindeyiz. Ve neler yapabileceğimizi düşünüyor ve araştırıyoruz. Tam bu süreçte Tokyo’da böyle bir kardeşlik anlaşmasını imzalıyor olmak bizi heyecanlandırdı. Bu sabah yaptığımız anlaşmalarla bir yandan iki ilçenin kardeşliği sürecini başlatmış ve onunla birlikte deprem konusunda Japonların birikimini Beyoğlu üzerinden İstanbul halkına ulaştırmış olacağız” dedi.



Geri Dön