16 / 04 / 2024

Ahmet Nazif Zorlu’nun Rumelihisarı’ndaki köşküne keşif yapıldı!

Ahmet Nazif Zorlu’nun Rumelihisarı’ndaki köşküne keşif yapıldı!

Zorlu Holding’in sahibi Ahmet Nazif Zorlu’nun Rumelihisarı’nda “2. grup tescilli tarihi eseri müze yapacağım diye alarak kendisine havuzlu villa yaptığı” iddiası incelemeye alındı.



Müze yapılacak diye satın alınıp havuzlu villaya dönüştürüldüğü ileri sürülen köşkte keşif yapıldı.


Zorlu Holding’in sahibi Ahmet Nazif Zorlu’nun Rumelihisarı’nda “2. grup tescilli tarihi eseri müze yapacağım diye alarak kendisine havuzlu villa yaptığı” iddiası incelemeye alındı. İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü bölgeye giderek köşkte keşif yaptı. Üyeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) resmi yazıyla başvurarak “taşınmazın projeye uygun olup olmadığını” sordu. İBB’den gelecek yanıta göre Koruma Kurulu’nun bir karar vermesi bekleniyor.


Suç duyurusu yapılsın


Zorlu Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu Rumelihisarı’nda Boğaz’ı tepeden gören yeşil alanda yer alan ve 2. grup tarihi eser olarak tescillenin yapıyı restore ettirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) “müze yapacağım” diye izin almıştı. Ancak müze yerine bölgede havuzlu bir köşk yapıldı. Köşkün çevresi Google Earth’ten bile görünen 2 metre yüksekliğindeki duvarlarla örüldü. CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam köşkle ilgili suç duyurusunda bulununca skandal patlak verdi. Cumhuriyet, Rıza Sarraf’ın yalı skandalının ardından ortaya çıkan bu olayı kamuoyuna 13 Ağustos 2015’te “Zorlu İşgal” başlığıyla manşetten duyurmuştu. Haberimizin ardından İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden uzman bir ekip alana giderek incelemelerde bulundu. Uzmanlar incelemenin ardından İBB’den alanda yürütülen işlemlerle ilgili bilgi istedi. Koruma Kurulu, belediyeden gönderilecek belge ve bilgiler doğrultusunda köşkle ilgili karar verecek.


Zorlu işgal


CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam gazetemize yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bir kere daha Boğaziçi’nin ne yollar kullanılarak talan edildiğini gördük. Zorlu ‘müze yapacağım’ diye kılıf uydurdu. Kendisine malikâne yaptı. Bahçeye havuz, helilopter pisti yaptı. Kendisinin kullanımında olmayan yeşil alanı da hukuksuz bir biçimde çevirdi. Hiçbir kamu görevlisi biz suç duyurusu yapana kadar da görmedi. Boğaz ilgili kamu görevlileri ve işadamları eli ile talan ediliyor. Koruma kurulu incelemesinin ardından aykırılığı tespit edip suç duyurusunda bulunmalı.”


Cumhuriyet


Geri Dön