18 / 04 / 2024

Ahmet Nur Çebi: 100 milyon dolarlık inşaat 168 milyon dolara bitti!

Ahmet Nur Çebi: 100 milyon dolarlık inşaat 168 milyon dolara bitti!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, "100 milyon dolarlık inşaat 168 milyon dolara bitti" dedi...



Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Akatlar Mehmet Üstünkaya No: 1903 Tesisi'nde basın mensuplarıyla buluşan Çebi, siyah-beyazlı kulübün mali durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Aandolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sürekli geçmişi konuştuğu için eleştirildiğini fakat konuşmaya devam edeceğini dile getiren Çebi şunları kaydetti: 

"Geçmişi konuşuyorum diye 'Enkaz edebiyatı yapıyor' diyorlar. Ben aslında bugünü konuşuyorum ama bugünün sebebi geçmiş. Bunu camianın bilmesi gerekiyor. Bir yalan başka yalan doğuruyor ve koca camiaya yalan söyleyen insanlar oluyorsunuz. Ben kimseye yalan söylemeyeceğim, geçmişi de unutturmayacağım. Herkes pembe tablo istiyor. Pembe güzel ama hayallerle kalıyor. Enkaz edebiyatı yapma diyenlere kızıyorum. Kamuoyuna doğru bilgi vermeyenlere kızıyorum. Sen de ordaydın diyorlar. Evet ordaydım ama haberim yoktu. Bugün basketbol şubesinden sorumlu Umut Şenol, Emre Kocadağ'ın attığı imzayı bilir mi? Ama ben bilirim, çünkü ben başkanım. Ben yöneticiyken, stat inşaatında 3 tane ihale yaptık. 'Keşif yapılmadın ihale yapılamaz' dedim, ihale komisyonu başkanlığından alındım, Ümraniye'ye yollandım. Satın alma komisyonunda ben yoktum. İhalede hile hurda var mı bilmiyorum. Ben son 2-3 senede transferlerde de yoktum. Bunun hesabını da bana soruyorlar. Ama başkansanız her şeyin hesabını vereceksiniz. Tek başınıza imza atıyorsunuz. Ben bu durumu ortadan kaldırdım. Şimdi tek başına imza atmıyorum. Eski bir yöneticimizin bir gün önce beyanatı var, ben bunu sorunca bu kez 'haberim yoktu' diyor. Demek ki kendi işinin dışında bir şeyi bilemeyebiliyorsun. Geçmişle ilgili hesap kitap yapılıyor, geri adım atmayacağız. Sürekli olarak 'hesap sorsana, paralar nerede' deniliyor. Artık bitsin bu söylemler. Beşiktaş'ta yeni bir vizyon istiyorum. Biz gidince gelen yönetim inceleme yapacak. Bunun teamül haline gelmesini istiyorum. Yapılacak incelemede eğer bir şey varsa herkes hesap verecek. Geçmişi kapat diyorlar ama bu geçmişim içinde ben de varım. Siz nasıl bunu istersiniz. Kendimle ilgili bir şey varsa, bunun da ortaya çıkması için inceleme yapılmasını istiyorum."

- "Faizler düştü ancak bu henüz bize yansıtılmadı"

Stat inşaatı ve transfere harcanan paraların mevcut borç için temel oluşturduğuna dikkat çeken Çebi, şöyle konuştu:

"2013'ün sonlarına doğru iyi gidiyorduk. Statla birlikte büyük bir heyecan geldi. Ancak 100 milyon dolarlık inşaat 168 milyon dolara bitti. Transferlerde hoyratça harcanan paralar nedeniyle stadın borcu bir türlü kapatılamadı" dedi.


Geri Dön