18 / 04 / 2024

Ahmet Okur kimdir?

Ahmet Okur kimdir?

Eski Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur, 25 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Uşak Valiliğine atandı. Peki, Yeni Uşak Valisi Ahmet Okur kimdir? Ahmet Okur, bugüne kadar hangi işlere imza attı?



Ahmet Okur kimdir?

Ahmet Okur, 1966 yılında Hatay ilinde dünyaya geldi. Ahmet OKUR İlk Orta ve Lise eğitimini Hatay'da tamamlayarak, Lise birincisi olarak girdiği Üniversite sınavı sonucunda 1984 yılında  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümüne derece ile girdi. 


Üniversiteyi tamamladıktan sonra meslek sınavlarına girerek İçişleri Bakanlığı bünyesinde Kaymakamlık mesleğine Kars Kaymakam Adayı olarak başlamış ve üç yıllık adaylık süresi içerisinde bir yılı İngiltere'de olmak üzere kaymakam refikliği ve kaymakam vekaleti görevlerinde bulundu.


Kaymakamlık görevine asaleten  Giresun ili Alucra ilçesinde başlayan Kaymakam Ahmet OKUR; sırasıyla Kastamonu Doğanyurt Kaymakamlığı, Malatya Vali Yardımcılığı, Karaman Vali Yardımcılığı, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı, Çanakkale Bayramiç Kaymakamlığı, İstanbul Maltepe Kaymakamlığı ve  Adana  Seyhan Kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra, 28 Haziran 2015 tarih ve 2015/398 sayılı Müşterek Kararname ile Bursa Osmangazi Kaymakamlığı görevine atandı.


Görev süresi içerisinde birçok konuda seminer ve çalıştaylara katılan İlçemiz Kaymakamı Ahmet OKUR, Malatya İnönü Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon anabilim dalında Yüksek Lisans yaparak, Güney Kore Yönetim Anlayışı konulu tez hazırladı. Halen Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümünde Doktora eğitimine devam etmektedir.


En son İçişleri Bakanlığı Misyonu çerçevesinde Afganistan Sar-ı Pul vilayeti Kaymakam ve İl Müdürleri eğitiminde eğitimci olarak görev aldı.


Ahmet OKUR iyi derecede İngilizce bilmekte ve ikisi kız biri erkek üç çocuk babasıdır.






Geri Dön