18 / 04 / 2024

Ahmet Şahin: İnşaatçılar 15 Mayıs'a kadar geçici ustalık belgesi alsın!

Ahmet Şahin: İnşaatçılar 15 Mayıs'a kadar geçici ustalık belgesi alsın!

Umumi İnşaatçılar Federasyonu Akdeniz Bölge Temsilcisi Ahmet Şahin, 15 Mayıs 2015 tarihine kadar usta ve kalfaların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurarak geçici ustalık belgelerini almaları hususunda çağrıda bulundu.



FUAT YEŞİLTAŞ İLE DEVAM 

İnşaat ustalarının zaman kaybetmeden 15 Nisan 2015 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat etmek suretiyle geçici ustalık belgelerini almaları gerektiğini söyleyen Ahmet Şahin. Geçici ustalık belgelerini çıkarmayan inşaat ustalarının yeni inşaat Sezonunda iş yapmalan kanunen mümkün olmadığını dile getirdi. Öte yandan daha önce başkanlığını yaptığı Akdeniz İnşaat Taşeron Usta ve Kalfalar Demeği nin de 22 Marf ta genel kurulunun gerçekleştirildiğini söyleyen Şahin, yeniden aday olmadığını mevcut başkan Fuat Yeşiltaş'ın 36 oy ile başkanlığa yeniden seçildiğini belirtti. Şahin, demeğin son 3 yılda tabela demeği haline geldiğini de ileri sürdü. 



Akdeniz İnşaat Taşeron Usta ve Kalfalar Derneği'nin 1 Nisan 2012'de gerçekleştirilen genel kurulunda koltuğu Fuat Yeşiltaş'a bırakan Ahmet Şahin, 22 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilen Akdeniz inşaat Taşeron Usta ve Kalfalar Demeği nin Genel Kurulunda da son anda adaylıktan çekildi ve başkanlık 36 oy ile ikinci kez Fuat Yeşiltaş'ta kaldı. Fuat Yeşiltaş'ın sağlık problemleri yüzünden demekle ilgilenemediği ancak bu sağlık problemlerini aştığı yeniden aday olarak yeni bir sayfa açma düşüncesinde olduğu kaydedildi. Demeğin 3 yıldır tabela demeği haline dönüştüğünü söylenen Şahin, yeni başkana demeğin kapısının sürekli açık olması, usta ve kalfalara yönelik eğitim çalışmalarının devam ettirilmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu ancak ne yazık ki bu konuda hiçbir adım atılmadığını ileri sürdü. Mart ayındaki genel kurulda aday olarak demeği ayağa kaldıracağını söyleyen ancak son anda bu isteğinden vazgeçtiğini aday olsaydı seçimi kazanabileceği iddiasında bulunan Şahin, kendisinin Umumi İnşaatçılar Federasyonu Akdeniz Bölge Temsilciliği görevini yürüterek usta ve kalfaların sıkıntılannı üst mercilere iletmeyi ve yeni çıkan yasalardan meslektaşlarını haberdar etmeyi sürdüreceğini ifade etti. Öte yandan Şahin, Yeni İmar Kanununa göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Belgesi olmayanlann çalışmalarına ve çalıştınlmalanna yasak getirildiğini söyledi. 



3194 Sayılı imar Kanunun 28 inci Maddesine göre 2015 tarihinden itibaren şantiyelerde yeterlilik belgesi olmayan inşaat usta ve kalfalannın 15 Mayts 2015 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini belirten Şahin, "Yeni İmar kanunu yönetmeliğine göre, 2015 tarihi itibariyle şantiyelerde yeterlilik belgesi olmayan inşaat usta ve kalfalann çalıştırılması yasaklandığını Sertifikasız usta çalıştıran inşaat firmalarına da ceza verilebileceğini söyledi.İnşaat ustalarının zaman kaybetmeden 15 Nisan 2015 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat etmek suretiyle geçici ustalık belgelerini almaları gerektiğini söyleyen Ahmet Şahin, Geçici ustalık belgelerini çıkarmayan inşaat ustalarının yeni inşaat Sezonunda iş yapmaları kanunen mümkün olmadığını dile getirdi. Şahin, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün vereceği geçici ustalık belgeleri 2017 yılına kadar geçerli olacak. Bu ustalarımızdan 2017 yılına kadar ustalık belgelerinin aslını almaları istenecek" şeklinde konuştu.



Antalya Hilal


Geri Dön