26 / 04 / 2024

Ahmet Yesevi Spor Kompleksi'ni Pendik Belediyesi tamamlayacak!

Ahmet Yesevi Spor Kompleksi'ni Pendik Belediyesi tamamlayacak!

Pendik Belediyesi, daha önceki senelerde bağışçı tarafından inşaatına başlanılan fakat yarıda kalan Ahmet Yesevi Spor Kompleksinin tamamlanması için sürdürdüğü girişimlerde sona yaklaştı



Ahmet Yesevi Mahallesi Ergenekon İlkokulu yanında bağışçı tarafından yapımına başlanılan ancak inşaatı yarım kalan spor kompleksinin Pendik Belediyesine devri konusunda Milli Eğitim Bakanlığıyla anlaşmaya varıldı.

Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, taraflar arasında imzalanması öngörülen protokol taslağı aralık ayındaki görüşmelerde belediye meclisi tarafından kabul edildi. İnşası yarım kalan kompleksin tamamlanması için hazırlanan protokol, önümüzdeki günlerde Pendik Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanacak. Bir yandan da ihale hazırlıkları devam eden kompleksin kısa süre içerisinde yeniden inşasına başlanması öngörülüyor.

İkinci spor kompleksi geliyor

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki görüşmeler sonucu Ahmet Yesevi Mahallesi’ne ikinci spor kompleksi kazandırılacak. Başkan Şahin, bir süredir bakanlıkla sürdürdüğü görüşmelerden sonra spor kompleksinin yapımını Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırım programına aldırma başarısı da gösterdi. Amine Hatun Camii arkasında Milli Emlak Müdürlüğüne ait arsanın tahsis edilmesine yönelik çalışmalar ise devam ediyor. Tahsis işlemlerinin tamamlanmasından sonra kompleksin inşasına başlanacak.


Geri Dön