10 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik destekleri devam ediyor. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ile 1-2-3 çocuklu ailelere destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları 2023 yılına girilmesiyle beraber arttı.



Çocuklu ailelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. 1-2-3 çocuğu olan ihtiyaç sahibi yurttaşlara 3.038 TL veriliyor. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan çocuk destek ödemeleri, çok sayıda yurttaş tarafından takip ediliyor. SED destek ödemelerinin ne zaman yatacağı mayıs ayına az bir süre kala merak konusu oldu. Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuklarının masraflarının karşılanması için ihtiyaç sahibi ailelere, her ay SED yardımı yapılacağını duyurmuştu. Peki, mayıs ayı SED yardımı ödemeleri yattı mı? Ne zaman yatacak? İşte e-Devlet sistemiyle SED yardımı ödemeleri sorgulama ekranı!

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!

SED YARDIMI YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının masraflarının karşılanması için önceki aylarda 582 milyon 692 bin 272 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bakan Yanık, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu ifade etti.

İşte detaylar...


Geri Dön