26 / 04 / 2024

Aile hekimlerinden uygun kiralık konut uyarısı: Sağlık sistemi çökebilir

Aile hekimlerinden uygun kiralık konut uyarısı: Sağlık sistemi çökebilir

Türkiye'de yaşanan konut krizi ve kiralık konut fiyatlarındaki aşırı yükselişler sağlık sistemini tehdit ediyor. Uygun fiyatlı konut bulamayan aile hekimleri, aile sağlığı merkezlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini ve sistemin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.



Kiralık konut fiyatlarındaki aşırı artışlar ilk derece sağlık sistemini tehdit ediyor. Doktorlar, Sağlık Bakanlığı'nın uygun fiyatlı bina sağlamaması durumunda Aile Sağlığı Merkezlerinin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), artan kiralar ve gider maliyetleri nedeni ile aile sağlığı merkezlerinin (ASM) kapanma tehlikesi olduğunu bildirdi. Aile hekimleri, “Kamu hizmeti veren aile hekimlerine Sağlık Bakanlığı tarafından uygun kiralarla bina sağlanmaması durumunda aile hekimliği sistemi ve bağlı olarak genel sağlık sistemi çökecektir. Bu çöküşün sorumlusu ise vakit varken önlem almayan Sağlık Bakanlığı ve yönetim olacaktır” uyarısı yaptı.

AHEF, mülk kiraları başta olmak üzere genel giderlerdeki artışlar nedeniyle ASM’lerin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. AHEF’ten bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön