18 / 04 / 2024

Aile içi tapu devir masrafları!

Aile içi tapu devir masrafları!

Tapu dairesinde gayrimenkul tapu alım satım işlemleri için binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Ancak bağış için farklı oranda harç talep ediliyor. Peki, aile içi tapu devir masrafları ne kadar?



Aile içi tapu devir masrafları!

Gayrimenkul alım satım işlemleri, birbirini tanımayan kimseler arasında yapılabildiği gibi aile içinde de gerçekleşebiliyor. Aile içinde tapu devrinin yapılması halinde, eğer bu devir bedelsiz olarak yapılıyorsa, hibe harcının ödenmesi gerekiyor.


Bilindiği üzere normal şartlarda tapu alım satım işlemleri için binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, aile içi tapu devir masrafları ne kadar?


Aile içi tapu devir masrafları 2015..

Taşınmaz malların ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyor. Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL oldu.



Tapu harcı taksitle ödenir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön