24 / 04 / 2024

Airbnb'den İtalya'da 1 Euro'luk ev projesi!

Airbnb'den İtalya'da 1 Euro'luk ev projesi!

Airbnb 1 Euro’luk Ev projesi için bir konut sahibi aramaya başladı. Proje kapsamında villanın içinde yaşayıp bir odasını kiralayarak ev sahipliği yapıyor, kira geliri de sağlayabiliyorsunuz.



Muhteşem bir doğanın kalbinde, minik bir İtalyan köyünde, 1 yıl boyunca, tasarımcı eseri bir villada cebinizden yalnızca 1 Euro ödeyerek yaşayabiliyorsunuz. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; villanın içinde yaşayıp bir odasını kiralayarak ev sahipliği yapıyor, kira geliri de sağlayabiliyorsunuz. Zeytin toplamak, bağcılık, İtalyanca öğrenmek de İtalya’da köy yaşamı tecrübeleri arasında yer alıyor.  

Airbnb 1 Euro’luk Ev projesi için bir konut sahibi aramaya başladı. İtalya’nın ücra köşelerini geliştirmek, eski günlerdeki altın çağına döndürmek ve turizm potansiyelini yükseltmek için, İtalyan hükümetinin başlattığı kampanya çerçevesinde, Airbnb Sicilya’nın Sambuca köyünden 1 Euro karşılığında eski bir konut almış ve program şartları gereğini yerine getirerek İtalyan mimarlar Studio Didea ile anlaşma sağlayarak 3 katlı şık bir müstakil bir konut yaptırdı.

Airbnb den İtalya da 1 Euro luk ev projesi!

Sambuca 2016'da İtalya’nın en güzel köylerinden olmuş, Sicilya’nın en büyük şehri Palermo’ya 68 kilometre mesafede yer alan şirin bir yerleşim bölgesi. 1968 depreminden sonra, Sambuca köyünün eski merkezi terk edilmiş durumdaydı; birkaç yıl öncesinde 1 Euro’luk konut projesiyle pek çok yatırımcı, gazeteci ve turistin ilgisini çekene kadar. 1 Euro’dan başlayan müzakere usulü satışı gerçekleştirilen konutların birçoğu, ciddi bir restorasyona sahip.

Kim Airbnb 1 Euro’luk ev projesine katılabilir?

Airbnb, uzaktan çalışan pek çok insan için, büyük bir değişim imkanı sunuyor. Adaylarda bulunması gereken kriterler ise oldukça genel: Doğa sevgisi, İtalyan kültürüne ilgi ve Sambuca köyünün rönesansında rol almak için istekli olmak.  Dolayısıyla, adayın konut sahipliği (Airbnb tanımıyla ‘host’luk) alanında tecrübeli ve başarı göstermiş olması ve köy yaşamına aşina olması da aranan kriterlerden 18 yaşından büyük ve iletişim kuracak seviyede İngilizce bilmesi gereken host’un bir sene boyunca tamamıyla izole bir yaşam sürdürmesi gerekli değil, bir arkadaşı, partneri ya da 2 yetişkin ve iki çocuğa kadar ailesini beraberinde getirebiliyor. 30 Haziran 2022 tarihinde villaya yerleşecek ve evde kalacağı bir yılda 9 ay bir müstakil odayı Airbnb üzerinden kiralayacak ve de bu odadan kazanılan gelir ev sahibine ait olacak. 

Airbnb den İtalya da 1 Euro luk ev projesi!

Airbnb CEO’su ile uzaktan çalışma trendine katılıyor

Kovid-19 salgınıyla birlikte, seyahatteki değişime, kısa süreli konaklamalardan uzun süreli kiralamalara evrilen Airbnb, CEO’su Brian Chesky ile pek çok global göçebe çalışanın yanında bulunuyor. Birkaç gün önce Yahoo Finance’e verdiği röportajda, Chesky seyahatin tanımının salgınla beraber tamamen değiştiğine dikkat çekti. Her gün ofise gitme mecburiyeti bulunmayan çalışanlar için, istedikleri yerde kalıp çalışmak hatta daha uzun süreli istedikleri yerde yaşayıp işlerini sürdürmek de mümkün hale geldi. Bazıları için bu ailecek haftasonunu deniz kıyısında geçirmek olurken, diğerleri için ise, özellikle de okul çağında çocukları olmayan yetişkinler için diledikleri, hayat tarzını beğendikleri ya da ailelerinin yakınında olabilecekleri kentlerde yaşamak olabiliyor.

Chesky, bu yıl birkaç hafta yer değiştirerek farklı Airbnb evlerinde kalıp küresel göçebe olarak yaşamayı tecrübe etmiş ve kişisel gözlemlerinden yola çıkarak Airbnb ürünlerini geliştirmek hedefinde. 

Airbnb den İtalya da 1 Euro luk ev projesi!

Kiralık ev mi, seyahat mi?

Salgınla birlikte, Airbnb ürünü, kısa 3-4 günlük şehir konaklamalarından, kısa süreli konut kiralamalarına evrildi. Airbnb’nin paylaştığı verilere göre, 2021 3. Çeyrekte Airbnb’de kalınan 5 geceden 1’i 28 günlük ya da daha da uzun kalışların parçası. Konaklanılan gecelerin yarısı minimum 7 günlük konaklamalardan meydana geliyor. Airbnb çalışan adaylarına gelince, 12 pozisyona iş başvurusunda bulunan 300 bin kişi 1 sene süresince herhangi bir yerde yaşayabileceğini ifade ediyor. 

Chesky, bu daha uzun süreli yaşama trendini bir dönüşümden çok, bir genişleme şeklinde isimlendirdiğini belirtiyor. Yakın zamanda salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte, uzaktan çalışmaya alışmış bireyler ve bu çalışma biçimini benimseyen şirketler için, ofise dönüş söz konusu olmayabilecek. 

Seyahat konusunda, Airbnb müşterilerine heyecan veren ve farklı bir evde kalma deneyimini arttıran alternatifler Airbnb konutları arasına dahil oldu. Örneğin, Evde Tek Başına filminin çekildiği evde veya Sex and The City Carrie Bradshaw’ın oturduğu apartmanda kalma şansınız bulunabiliyor. 100 binlerce insan bu gibi sıradışı tecrübelerin izini sürüyor.

Airbnb, kiraladığı evde dehşeti yaşayan turiste 7 milyon dolar ödedi!


Geri Dön