26 / 04 / 2024

AK Parti asgari ücreti 8 bin liraya çıkardı! İşte yeni zam oranı ve maaşın hesaba yatacağı tarih

AK Parti asgari ücreti 8 bin liraya çıkardı! İşte yeni zam oranı ve maaşın hesaba yatacağı tarih

Milyonlarca çalışana Temmuz'dan itibaren geçerli olacağı açıklanan yüzde 30 asgari ücret zammının ardından AK Parti maaşlara yeni bir zam yaptı. En düşük işçi maaşı 8 bin lira oldu. İşte detaylar...



Asgari ücrete hükümetin Temmuz'da yaptığı yüzde 30 ek zamdan sonra AK Parti belediyesinden çalışanlara yüzde 60'a varan oranda yeni zam yapıldı. 1 Temmuz'da 5 bin 500 lira olacağı açıklanan asgari ücret Amasya'nın Suluova ilçesindeki AK Parti belediyesinde 8 bin liraya çıktı.

Çalışanlara yapılan yüzde 60'lık zam sonrası kamuoyuna açıklama yapan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, belediyede çalışan personel için belirlenen en düşük ücretin yüzde 60 artış ile 8 bin lira olduğunu yeni zamlı maaşların çalışanlarza hayırlı olmasını dilediğini söyledi..

AK Parti asgari ücreti 8 bin liraya çıkardı! İşte yeni zam oranı ve maaşın hesaba yatacağı tarih

Belediye Başkanı Üçok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde işçinin hakkını teri soğumadan teslim eden bir anlayışın temsilcisi olarak çalışanların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Üçok ile birlikte sözleşmeyi imzalayan Hak-İş Başkanı İsmail Pazar da, “İşçisini, emekçisini enflasyona ezdirmeyen, işçisinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını zamanında ödeyen Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Söz konusu zamlı maaşlar Ağustos ayından itibaren hesaplara yatacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön