24 / 04 / 2024

AK Parti’den flaş asgari ücret açıklaması! 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

AK Parti’den flaş asgari ücret açıklaması! 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Bütün çalışanlar asgari ücret rakamını büyük bir heyecan ile beklerken, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…



Milyonlarca çalışan aralık ayında açıklanacak olan asgari ücrete bütün ilgisini yöneltmiş durumda. AK Parti hükümetinden ise konu ile ilgili ipuçları gelmeye başladı. Asgari ücret ile ilgili olarak son açıklamayı ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir canlı yayında yaptı.

İnsanların hayat pahalılığı karşısında zorluk çektiğinin farkında olduklarını ifade eden Kurtulmuş, şu şekilde konuştu:

"Bu durumu hafifletecek, hayat kalitesini yükseltecek tedbirleri almaya hala devam ediyoruz. Başından itibaren hemen her hafta da Bakanlar Kurulu'ndan sonra Cumhurbaşkanımız, vatandaşlarımızın alım gücünü çoğaltacak müjdeleri açıklamaya başladı. Bu sene sonu itibarı ile herkesin mutlu olacağı bir asgari ücret düzenlemesi gerçekleşecek. Memur ve işçi emeklilerinin maaşlarında da çok ciddi iyileştirmeler yaşanacak. Enflasyonun altında kalmayacak bir düzenleme yapılacak ki vatandaşımızın yükünü hafifletelim."

Numan Kurtulmuş, enflasyon ve hayat pahalılığı ile ilgili olarak, "Bunun nasıl giderileceği açısından da eldeki bütün imkanlar ile her gün bir şeyler yapılıyor. Türkiye enflasyon ile mücadeleyi de ana mücadele alanlarından biri olarak görmekte. Büyüme sürdüğü zaman diliminde bunun vatandaşın günlük yaşamına pozitif etkisi olacaktır. Ekonomi dinamik bir zaman dilimidir, tek bir rakam üzerinden konuşulmaz. Büyük Türkiye hedefimizin en önemli kısımlarından birisi olarak asgari yüzde 5'lik büyüme mecburiyetimiz bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

AK Parti’den flaş asgari ücret açıklaması! 2023 asgari ücret ne kadar olacak?


Geri Dön