25 / 04 / 2024

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin kapsamına girerek emekli olmak isteyenler çeşitli yollar ararken, bunlardan biri olarak staj döneminin prim gün sayısına eklenip eklenmeyeceği konusu pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. Ak Partili Özlem Zengin, staj süresi ve emeklilik ile ilgi



 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, gündemle ve EYT düzenlemesiyle ilgili kamuoyunda merak edilen konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. EYT düzenlemesinin mecliste onaylanarak yasalaşması milyonlarca kişi tarafından heyecanla bekleniyor. Peki  staj süresi EYT’den emeklilik için prim gün sayısına eklenebilecek mi?  işte yanıtlar…

Staj ve çıraklık sürelerinin sigorta başlangıcı saydırmak ve EYT kapsamına girerek emekli olmak isteyenler, bu konuda hükümet yetkililerinden gelecek açıklamaya kilitlenmiş durumda. Merak edilen sorulara AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin açıklık getirdi.

Zengin canlı yayın sırasında yaptığı değerlendirmelerde,  şunları söyledi:

“ Bu konu çok teknik nitelikte bir konu. Geçtiğimiz hafta SGK, bu konuda bir sunum yaptı. Onların sunumunu dinledikten sonra meselenin çok katmanları bulunduğunu öğrendik. Bu kanun çıktığında hemen yararlanacak 2.5 milyon civarı insanımız var. Birkaç yıl içerisinde yararlanması muhtemel insan sayısı 5 milyona varıyor, çok ciddi bir sayı. Çıktığı andaki ekonomik boyutu, hesaplar, ne kadar sorumluluk oluşturacağı gibi faktörler hesaplanıyor. İki bakanlık arasında özellikle Maliye Bakanlığı ile toplantı düzenleldik. Onlar da bunların hesaplanması ve en doğru şekilde ortaya konması amacıyla uğraşıyorlar.”

 Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

YAŞLA İLGİLİ KOLAYLIK GETİRİLİYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin kapsamına ilişkin bir değişiklik olmadığını da belirten Özlem Zengin, “EYT konusunda hem çalıştıkları gün hem prim süresini dolduranlara yönelik değişen bir şey yok. Yaş ile ilgili beklenen bir zaman dilimi bulunuyordu. Emeklilikle ilgili 3 kriterden 2 adedi sağlanıyor, EYT’de yaş konusuna ilişkin bir kolaylık getiriliyor” dedi.

EYT düzenlemesinin, mali yükü ağır olan bir düzenleme olduğunu anlatan Özlem Zengin, 150 milyar TL’yi biraz daha aşan bir kapsamı olacağını, farklı prim türleri ödeyenler, Bağkur ödeyenler bulunduğunu, memurların da bu işten fayda sağlayacağını anlattı. Zengni, “Böyle bakıldığında 3 ana kategoride kendi içerisinde 3 ayrı başlığı bulunan, farklı çalışma statüsü olan insanları ilgilendiren bir çalışmadan söz ediyoruz” diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön