26 / 04 / 2024

Akademi ile dönüşüm uzmanları yetiştirilecek!

Akademi ile dönüşüm uzmanları yetiştirilecek!

Yaklaşık 400 milyar dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm yavaş yavaş kendi sektörünü de yaratıyor. Can Ekşioğlu, Bağdat Caddesi'nde açacakları merkezde kentsel dönüşüm uzmanları yetiştirecek bir akademi kuracaklarını açıkladı.



Can Ekşioğlu, Bağdat Caddesi'nde açacakları merkezde kentsel dönüşüm uzmanları yetiştirecek bir akademi kuracaklarını açıkladı.
Yaklaşık 400 milyar dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm yavaş yavaş kendi sektörünü de yaratıyor. Era Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye'ye bu yıl başında girerek 4 şehirde 21 ofisle gayrimenkul pazarlaması ve gayrimenkul aracılığı alanında hizmet vermeye başlayan Era'nın Türkiye'de akademi açmayı hazırlandığını açıkladı.
Ekşioğlu, "Türkiye'de lisanslı emlak komisyonculuğu ve lisanslı emlak müşavirliği konusunda yasal bir düzenleme yapılıyor. Bununla ilgili bütün emlakçılann ve danışmanların bir eğitimden geçmesi ve bir sertifika veya lisans almaları söz konusu. Bu uzun zamandır beklenen bir düzenleme ve çok yalanda bunun da hayata geçeceğine inanıyoruz. Biz de Era olarak uzun zamandır buna hazırlanıyoruz. Ekim ayı sonunda açacağımız Era Akademi'de proje pazarlama uzmanlığı, kentsel dönüşüm danışmanlığı, gayrimenkul sertifikası uzmanlığı, ticari gayrimenkul pazarlamanın yanı sıra gayrimenkul hukuku ve eğitimleri gibi birçok konuda eğitimler vereceğiz " dedi.
Akademiye gelen talepler arasında özellikle kentsel dönüşüm uzmanlığına ilginin fazla olduğunu vurgulayan Ekşioğlu şunları söyledi: "Devletin bu konuda ciddi çalışmaları var. Kentsel dönüşüm büyük bir endüstri haline geliyor.
Bankalar finans kuruluşları da bu rakamlara inanmıyorlar Türkiye'nin emlak potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyleyen Can Ekşioğlu, "Hollanda'da yıllık 100150 bin konut satılırken, Türkiye'de bu rakam yıllık 1 milyonun üzerinde Bu rakamlara yabancılar inanamıyorlar" dedi.
raya bakıyor. Onlar da ileride en büyük pastayı burada görüyorlar.
Bundan dolayı bu konuda çok büyük bir büyüme bekliyoruz." Çok özel bir konu olduğu için biz de bu konuya yoğunlaşarak bu alanda hem uzman ofis hem de uzman danışman yetiştirmek istiyoruz." Emlak pazarlama hobi olmaktan çıkıyor Akademi için Anadolu Yakasına Bağdat Caddesi'nde 400 metrekarelik bir yer tuttuklarını aktaran Ekşioğlu, "Burada hem Era Akademi olacak hem de örnek ofisimiz olacak. Yılda 15-16 bin kişinin burada eğitim görmesini hedefliyoruz" dedi.
Yasası olmadığı için Türkiye'de emlak pazarlama hizmetlerinin yüzde 70'inin hala ev sahibi ya da bu işi hobi veya ikinci meslek olarak görenler tarafından yapıldığını vurgulayan Ekşioğlu, markalı danışmanlık ofislerin payının ise yüzde 4-5'leri geçmediğini söyledi. Bu oranın Amerika'da yüzde 90'ın üzerinde olduğunu dile getiren Ekşioğlu, "Verdiğimiz eğitimler emlak yasasının çıkmasıyla gayrimenkul aracılık hizmetlerini bildiğimiz emlakçilik ofislerin dışında çok geniş kapsamlı bir alana taşıyacak. İnsanların meslek olarak algılayıp kariyer yapacağı, algıların değişmesi ile gurur duyacaklarıbir meslek olması çalışmalar yapıyoruz" dedi. Emlakta markalı pazarlama ve danışmanlık şirketlerinin sayısının 3 yıl içinde yüzde 10'un üzerine çıkması halinde 7 bin 500 kişilik ek istihdam sağlayacağını kaydeden Ekşioğlu, ilerleyen yıllarda ise bu oranın yüzde 90'lara kadar çıkmasını sağlayan bir marj olduğuna dikkat çekti.
Franchising sayısını 3 yılda 200'e çıkaracak Bu yılın başında Türkiye'de faaliyete geçen Amerika merkezli Era'nın 8 ayda İstanbul, Ankara, Antalya ve Aydm gibi 4 şehirde 21 ofise ulaştığını kaydeden Ekşioğlu, Bursa ve İzmir'de ofis açmak için görüşmeleri sürdürdüğünü belirtti. Anadolu'nun birçok yerinden talep almalarına rağmen şimdilik büyük şehirlerde yer almayı amaçladıklarını dile egtiren Ekşioğlu şöyle konuştu: "Türkiye genelinde franchising vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2-3 yıl içinde 200 bayiye ulaşmayı hedefliyoruz."


Dünya

Geri Dön