25 / 04 / 2024

Akaryakıt fiyatları bu olaya kilitlendi! OPEC’ten 2 yıl sonra bir ilk!

Akaryakıt fiyatları bu olaya kilitlendi! OPEC’ten 2 yıl sonra bir ilk!

Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki 23 ulustan oluşan OPEC+ ittifakı 2 yıl aranın ardından ilk kez yüz yüze toplanma kararı aldı. Toplantının amacının ise fiyatlarda son zamanlarda yaşanan düşüşü durdurmak…



Haberle birlikte, Moskova'nın Ukrayna'daki dört bölgeyi ilhak etmesinin ardından Amerika’nın Rusya'nın başbakan yardımcısı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü sorumlusu Alexander Novak'a yaptırım uygulamasından bir gün sonra geldi. Avrupa kendi başına yeni yaptırımlar getirmesi bekleniyor, ancak bunların Rus bireyleri de hedef alıp almayacağı belli değil.

Grup, son toplantısında 2022 ekim ayı için günlük 100 bin varillik üretim kesintisi kararlaştırmıştı.

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı ticaret yasakları alması ve Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasını da içeren sekizinci yaptırım paketi teklif etmesi de arz küçülmesi beklentilerini kuvvetlendiriyor. Ancak uzmanlar, resesyon beklentilerinin oluşturduğu talep tarafındaki düşüşün arz kesintisi endişelerini gölgeleyerek fiyatları baskılamayı sürdüreceğini öngörüyor.

Öte yandan Brent petrolün varili uluslararası piyasada 87,25 dolardan işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün 88,74 dolara kadar yükselen Brent petrolün varilin fiyatı, günü 87,18 dolar seviyesinde sonlandırdı. Brent petrolün varil fiyatı dün saat 09.29 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,08 artarak 87,25 dolar oldu. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,19 dolardan alıcı buldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön