29 / 03 / 2024

Akaryakıt fiyatlarında düşüş sinyali? Brent petrolde deprem!

Akaryakıt fiyatlarında düşüş sinyali? Brent petrolde deprem!

Akaryakıt fiyatlarındaki iniş çıkış devam devam ederken Brent petrol şu sıralarda ise 90,41 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar…



Brent petrolün varili, şu anda uluslararası piyasalarda 90,41 dolardan işleme geçti. Cuma günü 93,80 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,34 dolar seyirlerinde bitti. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.40 itibarı ile birlikte kapanışa göre yüzde 1,02 azalım göstererek 90,41 dolar oldu. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 84,09 dolardan alıcıya çıktı.

Brent petrol fiyatlarda yaşanan düşüşte, küresel petrol talebi ile ilgili endişeler etkili oldu.

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de bugün yayımlanmış olan verilere göre, ülkenin ham petrol ithalatı eylül ayında geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine kıyas ile yüzde 2 azalış gösterdi.

Bu durum ise ülkede talebin düşük seyrettiği ile ilgili endişeleri güçlü kılarak fiyatların gerilemesine sebep oldu.

Tüm bunların haricinde ise piyasalarda küresel petrol arzı ile ilgili belirsizlikler de devam ediyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC harici bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük şekilde petrol üretimini kasım itibarı ile 2 milyon varil azaltma kararı ve aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin de Rusya'ya yönelik şekilde petrol yaptırımlarının yaklaşması arz endişelerini destek veriyor.

Akaryakıt fiyatlarında düşüş sinyali? Brent petrolde deprem!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön