25 / 04 / 2024

Akaryakıt satışlarında yeni dönem!

Akaryakıt satışlarında yeni dönem!

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt bayilerinin satış fiyatı ne olursa olsun aynı kârı elde etmelerini içeren sistemin değişeceğini duyurdu. Okumuş, uzun süredir bu durumdan şikayetçi olan bayilerin sistem değişikliğine ilişkin talebinin kabul gördüğünü ifade etti.



Petrolde yaşanan yüzde 5’lik sert düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarıyla ilgili önemli bir gelişme oldu. Fiyat değişimlerinden olumsuz etkilenen akaryakıt bayileri için yeni bir dönem.  PÜİS Başkanı İmran Okumuş, Dünya gazetesine yaptığı açıklamada, uzun süredir bu durumdan şikayetçi olan bayilerin sistem değişikliğine ilişkin talebinin kabul gördüğünü ifade etti.  İşte akaryakıt fiyatları ile ilgili kritik gelişmenin ayrıntıları...

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'in ekonomik görünümüne ilişkin olumsuz gelişmeler, dün sert kayıpların yaşanmasına sebebiyet verdi. Geçtiğimiz haftalarda 6 ayın dibinden yeniden yükselişe geçerek psikolojik sınır 100 doların üzerine çıkan petrol fiyatları, bu gelişmelerin akabinde yüzde 5 değeri düştü. Petrol fiyatlarında yaşanan gerileme ile akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi oldu. Bu gelişmelerin ardından akaryakıt fiyatları ile ilgili yapılacak olan yeni düzenleme ise dikkat topladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön