25 / 04 / 2024

Akaryakıtta 2. indirim! Şoförleri sevindiren müjde! Uzun süre sonra bir ilk!

Akaryakıtta 2. indirim! Şoförleri sevindiren müjde! Uzun süre sonra bir ilk!

Ocak ayında yeniden yükselişe geçen motorin litre fiyatı bu gece değişti. Cuma günü fiyatlar bir kez daha gerileyecek. LPG'ye ise zam geliyor.



Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle beraber değişkenlik gösteriyor. 2 Şubat itibarıyla pompaya yansıyan 1 Tl 2 kuruşluk indirimin ardından motorine 3 Şubat Cuma günü gece yarısından sonra 65 kuruşluk bir kez daha daha geliyor. Cumartesi günü geçerli olacak indirimle beraber İstanbul'da motorinin litre fiyatı 21 TL 85 kuruştan satılacak.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle beraber vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takibe devam ediyor.

MOTORİNE BİR İNDİRİM DAHA GELİYOR

Bugün itibarıyla 1 lira 2 kuruşluk indirimin pompaya yansıdığı motorine 3 Şubat Cuma günü gece yarısından sonra 65 kuruşluk yeni bir indirim daha geliyor.

İSTANBUL'DA 21 LİRA 85 KURUŞTAN SATILACAK

Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 21 lira 85 kuruştan, Ankara'da ise 22 lira 12 kuruştan satılacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıtta 2. indirim! Şoförleri sevindiren müjde! Uzun süre sonra bir ilk!

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön