29 / 03 / 2024

Akasya Acıbadem'e 300 kişi kapora bıraktı!

Akasya Acıbadem'e 300 kişi kapora bıraktı!

Akasya Acıbadem projesinin son etabı, Türkiye'de bir ilk olacak önsatış sistemine sahne oldu



Sinpaş, Akkök, Doğu-Batı Grubu ve Yıldız Holding'in hissesi bulunan Saf Gayrimenkul'ün başlattığı Akasya Acıbadem projesinin son etabı, Türkiye'de bir ilk olacak önsatış sistemine sahne oldu. Koru ve Göl etaplarında toplam 888 dairenin satışının tamamlandığı projenin 500-600 rezidansı kapsayacak son etabı olan Akasya Kent henüz planlanma aşamasmda olmasına rağmen, daireler için şimdiden yaklaşık 300 müşteri 10 bin liralık kapora vererek sıraya girdi.

Böyle bir uygulamayı kendi istekleriyle değil tamamen müşterilerin talebiyle başlattıklarını belirten proje ortağı Akis Gayrimenkul'ün Genel Müdürü Gökşin Durusoy, "Normalde projenin tüm detayları belli olduğunda ön satışlara çıkıyoruz. Ancak Akasya Aabadem'e özel olarak müşteriler, son etabm resmi şansları başladığında öncelik hakkı elde etmek istedi. Biz de bunun üzerine bunu kabul ettik Başvuran kişi sayısı 250-300 kişiye ulaştı" dedi.
Planlan henüz çizilmekte olan Akasya Kent etabında metrekare büyüklülerinin, daire tiplerinin dağılımının ve fiyatların hâlâ görüşülmekte olduğunu açıklayan Durusoy, "Resmi olarak satışların başlayacağı tarih de bunlara göre belirlenecek. Talep üzerine 1+l'lerin yoğunluğunu artırmayı planlıyoruz. 70 bin metrekare rezidans alanında 40-45 katlı bir kule olacak ve bunun ilk 15 kaü home-ofis olarak değerlendirilecek" dedi. Kent etabmda yer alacak AVM'nin Eylül 2012'de, rezidansların ise 2013 başmda teslim edileceğim kaydeden Durusoy, konut kısmının temelinin de Ekim'de atılmasının planlandığını sözlerine ekledi.
 
AKBATI YATIRIMCILARIN GÖZDESİ OLDU

AKKÖK Şirketler Grubu'nun iştiraki Akis Gayrimenkul tarafından 213 milyon dolar yatırımla Esenyurt'ta gerçekleştirilen ve Akmerkez'in 2.5 katı büyüklüğünde bir AVM, rezidans ve festival alanından oluşan 'Akbatı' ise, bölgenin en kapsamlı gayrimenkul projesi oldu. Bu yönüyle projenin Bahçeşehir'in eski sakinleri ve özellikle yatırımcıların yoğun ilgisini aldığını belirten Durusoy, "Projedeki 348 rezidansın yüzde 60'ı satıldı. Kaba inşaatı tamamlanan alışveriş merkezi Eylül 2011'de açılacak. Aralık 2011 'de de daireleri teslim edeceğiz. Yılsonuna kadar mağazaların yüzde 70'inin ise kiralanmış olmasını öngörüyoruz" dedi. 63 bin 500 metrekare kiralanabilir alanı olan merkezde 300'e yakın mağaza, 9 sinema salonu, restoranlar, çocuk oyun ve eğitim alanları yer alacak. 77 metrekare 1+1 daireden 571 metrekare olan 6+1 'e kadar farklı konut seçenekleri sunulan projede fiyatlar ise 239 bin TL ile 1 milyon 924 bin TL arasında değişecek.

Mermercilerin arsa stoğu ile hedef büyüttü, karma projelere hız verecek

GARANTİ Koza ile yüzde 50 ortak oldukları Akkoza şirketinin bu ay Mermerci Ailesi'ne ait olan Akfil Holding'in yüzde 49'luk hissesini aldığını belirten Durusoy, şirketin Akfil Holding'in daha önce yüzde 51'ini aldığını söyledi. Bu yolla elde ettikleri 1 milyon metrekare arsayı Garanti Koza'yla paylaşarak ortaklıktan çıkma ya da birlikte proje geliştirme kararını vereceklerini açıkladı. Yeni arsaların da desteğiyle önümüzdeki yıllarda proje atağına geçmeyi planlayan grup için önümüzdeki 2 yıl, en çok nakit • çıkışı yapılabilecek yıllar olarak belirlendi. Proje bazında ortaklık için 2-3 yerli firmayla görüşmelerinin sürdüğünü ancak henüz netleşen bir durum olmadığını söyleyen Durusoy, "Fizibilitesine baktığımız,, teklif getirilen 15-20 proje var. 2011 ve 2012 elimizdeki projelerrteslim edip yenilerine hazırlandığınız yıllar olacak. Ayrıca Saf GYO olarak halka açılmayı planlıyoruz" diye konuştu.

İNŞAAT İPHONE'DAN

AKİŞ, Akbatı projesine özel geliştirdiği bir uygulama ile iPhone kullanıcılarına Apple Store'dan ücretsiz olarak tele¬fonlarına yükleyebilecekleri bir sistem ile alışveriş merkezi, sosyal alanlar ve rezidanslarm inşaatlarını canlı yayınla izleme imkanı tanıyacak. Projede ka¬palı ve açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, sauna, buhar odası, pi-lates, masaj odası, fitness salonu, TV lounge ve business center gibi özel sosyal ortamlar da yer alacak.

29 günde 29 ev kampanyasının talihlileri tapularını törenle aldı

Carrefoursa'nın Türkiye'deki 1 7. yıldönümü dolayısıyla başlattığı 29 günde 29 ev kampanyasının talihlileri, düzenlenen törenle anahtar ve tapularını teslim aldı. Silivri Çağdaşkent'te yer alan ve oturuma hazır daireler, güvenlikli, yüzme havuzlu ve bahçeli olarak tasarlandı

CARREFOURSA'NIN
Türkiye'deki 17. yıldönümü dolayısıyla Çağdaşkent Group işbirliği ile başlattığı ve Carrefour Axess Kredi Karb ile 50 TL'lik alışveriş yapağında kazandığı kupon ile çekilişe katılan tüketicilere Silivri Çağdaşkent Evleri'nden birine sahip olma şansını verdiği '29 günde 29 ev kampanyası'sının talihlileri belli oldu. Önceki gün CarrefourSA, Kozyatağı'ndaki yerleşkesinde düzenlediği törenle talihli 29 müşterisine evlerin anahtar ve tapularını verdi.
Organizasyonda konuşan CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, 29 müşterilerini yuva sahibi yapmış olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Kampanya çerçevesinde CarreforSA'nın is ortaklığını yürüten Çağdaşkent Group Ankayapı Yönetim Kurulu Başkam Saadet Temel ise "2005 yılı sonunda başlayan projemiz, 2009 yılında tamamlandı. Bu alanda bin 500 civarında daire bulunuyor. 200 civarında stoğumuz vardı. CarrefuorSA'dan böyle bir talep gelince değerlendirdik Bedel miktarını ödeyip 29 daireyi satm aldılar. Daha sonra 50 TL ve üzeri alışverişlere birer çekiliş kuponu verdiler. CarrefourSA ile bundan sonra da çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

En küçük daire 69 bin lira

TOPLAMDA 300 bin metrekare alanda inşa edilen 1.500 konuttan oluşan Silivri Çağdaşkent'te evlerin yüzme havuzlu ve bahçeli olduğunu söyleyen Temel, en son deprem güvenlik teknolojileri ile donatılmış ve oturmaya hazır dairelerin 69 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu belirtti. 4 ytl İçinde 5 bin civarında daire tamamladıklarını ifade eden Temel, TOKİ'den sonra en çok bina yapan firma olduklarını da kaydetti. Çağdaşkent Gorup Çayırova ve Şekerpınar'da devam eden projeleri ile »41 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla yüzlerce aileyi ev sahibi yapmaya devam ediyor.

Özgür Evler'de yaşam başladı

KALE Kilit'in Beylikdüzü Beykent'te Kasım 2007'de inşaatına başladığı Kale özgür Evler projesi, tüketicilere hemen oturma avantajı sağlamasıyla dikkat çekiyor. Teslimlerin sürdüğü projede 33 bin m2 brüt inşaat alam üzerine 2 blokta inşa edilen 136 daireden oluşuyor. 124 m2 ile 300m2 arasında farklı  büyüklükteki dairelerin fiyatları 75bin 500 ile 510 bin TL arasında değişiyor. 3 bin m2 yeşil alan, geniş çocuk oyun parkları, açık yüzme havuzu, kat erişimli kapalı otoparkı bulunan proje, özel güvenlik görevlileri, kontrollü site girişi, otomatik yangın söndürme sistemi ile Kale Kilit'in kameralı güvenlik sistemleri, Kale Çelik Kapı, Kale Kilit ve Kale Yangın Kapılan ile de fark yaratıyor.

El sanatı kapıya taşınıyor

DOĞAL lamine masif kapı üretimi gerçekleştiren Sidoor markası, Türk el sanatlan ile eski kuşaklardan gelen zengin ahşap kültürünü kapılara taşıyor. Doğal ahşabın sıcaklığını sunan ürün gamının en dikkat çeken özelliği, masif panellerden oluşması ve böylece dönmeyen, çatlamayan ve deforme olmayan bir yapıya sahip olması... Kayın ve sapelli olarak çeşitlenen ürünler, ses ve ısı yalıtımı da sağlıyor.
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön