25 / 04 / 2024

Akbank konut kredisi faizleri ne kadar?

Akbank konut kredisi faizleri ne kadar?

Bazı bankalarda konut kredisi faiz oranları artmaya başlasa da Akbank faizlerini sabit tutarak aylık yüzde 0.97 oranlı kredi ile dikkat çekiyor.



Akbank konut kredisi faiz oranları ile oldukça dikkat çeken bankalardan bir konumunda. Banka Mart başında yüzde 0.95 seviyesinde olan faz oranlarını yüzde 0.97’ ye çeksede halen en uygun oranlarını sunan bankalardan br olama konumunda yer alıyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; bankanın güncel konut kredisi faiz oranları aylık yüzde 0.97’den başlayan oranlarla uygulanıyor. Kredinin yıllık maliyet oranı yüzde 12.7 seviyesinde yer alıyor.

Akbank Konut Kredisi Hesaplama

Akbank’tan 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 3.500 TL oluyor. Masraflar harç toplam ger ödeme se yaklaşık 424.00 TL’ye denk geliyor.

Konut Kredisi Erteleme Faizi Ne Kadar?

Aynı zamanda coronavirüs tedbirleri kapsamında ekonomik istikrar kalkanı projesine dahil olan banka konut kredisi ödemelerini üç aya kadar erteleme imkanı sunuyor.

Akbank üç aya kadar sunduğu erteleme kapsamında 1 ay için yüzde 2.05, 2 ay için yüzde 2.72 ve 3 ay için yüzde 3.38 faiz oranı uyguluyor. Toplamda 3 ay erteleme talep eden müşterinin kredi tutarı üzerinden yüzde 3.38 faiz işlemi uygulanıyor.


Geri Dön