25 / 04 / 2024

Akbank konut kredisi faizleri Temmuz'da düştü!

Akbank konut kredisi faizleri Temmuz'da düştü!

Akbank son bir ay içinde konut kredisi faiz oranlarında dördüncü kez indirim uyguladı. Banka bugün gerçekleştirdiği indirim sonrası konut kredisi faizlerini 14 puan daha düşürdü.



Akbank Temmuz ayında dördüncü kez konut kredisi faizlerinde indirim uyguladı. Temmuz başından beri konut kredisi faiz oranlarında 38 puan indirim uygulayan Akbank bugün de 14 puanlık bir indirim daha gerçekleştirdi.

Akbank Konut Kredisi Faizleri

Akbank faiz indirimi sonrasında 4 yıl vadeye kadar faizlerini yüzde 1.56’ ya düşürdü. Bankanın 4 ile 10 yıl vade arasında faizleri ise yüzde 1.5’e geriledi. İndirim sonrası Akbank’ın 10 yıl vadeli konut kredisi faizleri en düşük tabela faiz oranları seviyesine ulaştı.

Akbank Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Akbank’tan 150.000 TL tutarda 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri 2.700 TL oluyor. Kredinin vade sonunda toplam geri ödemesi 324.000 TL’ ye denk geliyor.

Akbank Konut Kredisi Masrafları

Akbank konut kredisine ek olarak 126 TL taşınmaz rehin ücreti ve ortalama 980 TL ekspertiz ücreti alıyor. Banka kredinin yüzde 0.5’i kadar kredi tahsis ücreti talep ediyor.
 


Geri Dön