19 / 04 / 2024

Akbank MIPIM’de Türk gayrimenkul sektörüne destek veriyor!

Akbank MIPIM’de Türk gayrimenkul sektörüne destek veriyor!

Türkiye’nin bu yılki onur konuğu olduğu dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM Fuarı'na katılan tek Türk bankası Akbank, Türk ekonomisinin ve gayrimenkul sektörünün tanıtımına destek veriyor...



Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM Fuarı, Fransa'nın Cannes kentinde açıldı. Türkiye'nin bu yılki onur konuğu olduğu MIPIM Fuarı'na katılan tek Türk bankası Akbank oldu. Fuara katılan çok sayıda Türk inşaat ve gayrimenkul geliştirme şirketi, Türkiye'deki projeleri ve gayrimenkul yatırım fırsatlarını tanıttı.


Fuar süresince düzenlenen “Türkiye Zamanı” konferansının “Sosyal ve Ekonomik Dinamikleri ile  Fırsatlar Ülkesi Türkiye” başlıklı oturumunda konuşan Akbank Bireysel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Türkiye gayrimenkul piyasasının sunduğu fırsatları anlattı. Türkiye'yi “dinamik nüfusu ve güçlü ekonomisi ile fırsatlar cenneti” olarak nitelendiren Tözge, “Türkiye, son yıllardaki güçlü ekonomisi ve genç nüfusu ile tüm dünyanın ilgi odağı. Düşük enflasyon ile piyasalar stabilize oldu ve sağlıklı finans sektörü Türkiye’yi olumlu yönde ayrıştırıyor. Son senelerde doğrudan yabancı yatırımlar artmış durumda. İnşaat sektörü de, son yıllarda yaptığı atılımlarla, yatırım fırsatlarını barındıran Türkiye’nin en güçlü sektörlerinden.” dedi.


Konuşmasında, Türk müteahhitlik sektörünün dünyada önemli bir güç haline geldiğinin altını çizen Galip Tözge, Dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhidi listesinde Türk firmalarının sayısının 33'e çıktığına dikkat çekti. Tözge, “Türkiye Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi listesindeki firma sayısı ile dünyada Çin’den sonra ikinciliğini korumaya devam ediyor. Türk gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmalar teknolojik ve tasarım alanında çok ileri seviyelere ulaştılar. Türkiye’deki pek çok proje çeşitli dallarda uluslararası ödüllere layık görülüyor.” diye konuştu.


Türk bankacılık sektörünün ise Türkiye’nin hızlı büyümesindeki önemli güçlerden olduğunu belirten Tözge, “Hızla büyüyen bilançoları, sağlıklı kredileri ve güçlü sermaye yapısı ile Türk bankacılığı bölgedeki en güçlü bankacılık sektörü. Akbank ile beraber toplam 10 Türk bankası dünyanın en değerli ilk 500 bankası arasında. İstikrarlı ekonomi ve genç nüfus bankacılık sektörü için de çok güçlü bir büyüme altyapısı oluşturuyor.” dedi.


Türkiye’deki konut kredisi sektörü hakkındaki gelişmelere de değinen Galip Tözge, son yıllarda enflasyonunun düşmesine bağlı olarak faizlerin konut kredileri için oldukça elverişli düzeylere indiğini, konut kredilerinde istikrarlı bir artış süreci yakaladığını belirtti. Tözge, “2012 yılı sonunda 44 milyar dolara ulaşan konut kredileri şu anda gayri safi yurtiçi hasılanın %7’sine ulaştı. Yaptığımız projeksiyonlar, artış temposunun süreceğini ve 2015 sonuna geldiğimizde mortgage kredilerinin gayri safi yurtiçi hasılaya oranının yüzde 10'a ulaşacağını gösteriyor. Gayrimenkul sektörümüzün yurtdışına açılması ile biz de yabancı uyruklulara konut kredisi uygulamamızı başlattık. Bu da büyüme ivmesini artıracaktır.” diye ekledi.


Açılışını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın MIPIM Fuarı kapsamında yapacağı “Türkiye Zamanı” konferansında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da “Ekonomisi ve Yatırım Fırsatlarıyla Türkiye” başlıklı bir konuşma yapacak.


Geri Dön