25 / 04 / 2024

Akçadağ'ın ana arterleri imara açılıyor!

Akçadağ'ın ana arterleri imara açılıyor!

Akçadağ Belediyesi, ilçe merkezi, Bahri, Kozluca ve Ören Mahallesini kapsayan bölgeleri imara açacak. Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Merkez'deki tüm ana arterleri imara açacaklarını belirtti.



Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Merkez'deki tüm ana arterleri imara açacaklarını belirterek, "Bu vesileyle Akçadağ için hizmette atılması gereken en büyük adımı atmış olacağız. Akçadağ imar planıyla ilgili, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü'nden gelen bir ekiple 'Akçadağ Merkez, Bahri, Kozluca ve Ören Mahallelerinin' imar planlarını masaya yatırdık. 

İmar planıyla ilgili isteklerimizi belirttik. Akçadağ Belediyesinin sorumluluğunda bulunan 1/lOOO'lik Uygulama İmar Planıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesine yetki devrinde bulunduk. Yapılacak yeni planlarıyla Akçadağ Merkez'deki tüm ana arterleri imara açacağız. Başta Akçadağ kavşağından başlayan 7 Km uzunluğundaki bölünmüş yol olmak üzere, Kotangölü mahalle yolunun kağıt fabrikasına kadar olan bölümü, Develi Mahallesi yolunun ilçe merkezinde kalan bölümü, Gölpınar yolu, Ören yolu imara açılacak. Bu çalışma tamamlandığında hem 7 kilometrelik bölünmüş yani ilçe giriş yolunun sağı ve solu geniş, bisiklet ve engelli yolu da olacak şekilde kaldırım yapacağız. İnsanlarımız burayı yürüyüş yolu olarak kullanabilecek. Ayrıca bu alana mutlaka konut yapmak isteyenler olacaktır. Aynı durum, Kotangölü mahallesi için de geçerli olacak. Bu da Akçadağ'ın  Ankara  asfaltıyla buluşması demektir. Akçadağ'ın tespit edilen sorunların çözümü ve projelerin uygulanması konusunda gerekli hedefleri belirleyerek bir yol haritası oluşturduk. Akçadağ bu dönemde inşallah yeni hizmetlerle daha güzel, daha yaşanılabilir bir yere dönüşecek" diye konuştu. 


Malatya Önsöz 


Geri Dön