29 / 03 / 2024

Eymir Gölü imara açılıyor!

Eymir Gölü imara açılıyor!

Ankara'da birinci derece doğal sit ve özel çevre koruma alanı olan Eymir Gölü imara açılıyor. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, amacın burada konut projesi yapmak olduğunu söyledi.



Ankara'da birinci derece doğal sit ve özel çevre koruma alanı olan Eymir Gölü imara açılıyor. Eymir Gölü'ne 150 metre mesafede yapılması gereken otelle ilgili açıklama yapan Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, amacın burada konut projesi yapmak olduğunu söyledi. Otel, Ütopik Rekreasyonlar Yatırımları A.Ş tarafından yapılacak. Proje tanıtım dosyasında firmanın yapacağı her bir apart için ayrı bir kat irtifakı tapusu aldığı görülüyor. Eymir Gölü kıyısında açıklama yapan Bozoğlu şöyle konuştu: “Bir otel düşünün kendisine ait parselin tapusunu almak varken ve sadece bunu kullanması gerekiyorken yapacağı her bir apart için ayrı bir kat irtifakı tapusu almaya çalışıyor. Buradan aslında amacın oteli yapıp ardından da bir konut projesi yapılması olduğunu çıkarabiliriz. Proje tanıtım dosyasında otel için onlarca kat irtifakı tapusu verildiği görülüyor. Kat ittifakı tapusunu alabilmek için inşaat ruhsatı, statik plan, mimarı proje, elektrik projesinin tamamlanmış olması gerekir. Oysa Çankaya Belediyesi’nde hiçbir ruhsat yer almıyor. Verilen tapu senetleri usulsüz.” 



ENDEMİK TÜRLER VAR

Ayrıca proje tanıtım dosyasını inceleyen İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü de dosyanın yetersiz olduğunu belirterek Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatılması gerektiğine karar verdi. Bölgenin tamamının inşaata açılmasının planlandığına dikkat çeken Bozoğlu, “Bu, Eymir Gölü’nün bitmesi demek. Eymir Gölü Mogan Gölü’nden gelen yeraltı sularıyla besleniyor. Burada yüzlerce çeşit kuş türü var. Endemik türler var. Ankara’nın en önemli doğal rekreasyon alanlarından bir tanesinin de yok olması anlamına geliyor” diye konuştu.


Aydınlık 

 


Geri Dön