25 / 04 / 2024

Akçakoca Anadolu Lisesi kapanıyor!

Akçakoca Anadolu Lisesi kapanıyor!

Kandıra'da üniversiteye en fazla öğrenci gönderen Akçakoca Anadolu Lisesi'nin öğrenci alım kontenjanı sıfırlandı ve okul binası ilçede bulunan imam hatip ortaokuluna verildi. Yani Kandıra'nın en iyi lisesi kapatılıyor...




Kandıra'nın en başarılı liselerinden olan Akçakoca Anadolu Lisesi kapatılıyor ve okul binası imam hatip ortaokuluna veriliyor Kandıra'da üniversiteye en fazla öğrenci gönderen Akçakoca Anadolu Lisesi'nin öğrenci alım kontenjanı sıfırlandı ve okul binası ilçede bulunan imam hatip ortaokuluna verildi. Yani Kandıra'nın en iyi lisesi kapatılıyor. 1951 yılında kurulan Kandıra Lisesi, 2013 yılının eylül ayı itibariyle ortaöğretim kurumları üzerinde yapılan değişiklikle Akçakoca Anadolu Lisesi olarak değişti ve Anadolu lisesi statüsüne geçti. 


BAŞARILI BİR OKULDU 

Geçtiğimiz öğretim yılında ilk defa Anadolu lisesi olarak öğrencilerini kabul eden Akçakoca Anadolu Lisesi, Kandıra Anadolu Lisesi ile de tatlı bir rekabete girişti. Akçakoca Anadolu Lisesi geçtiğimiz yıl sonunda üniversiteye en çok öğrenci veren lise oldu. İki yıl önce Kocaeli'de yapılan Ab-ı Hayat Projesi yarışmasında 100 tam puan alarak birinci olan okul, ayrıca 2 yıl önce de LGS denemelerinde genel lise kategorisinde il üçüncüsü oldu. 

Eski ismi Kandıra Lisesi olan Akçakoca Anadolu Lisesi bu yıl öğrenci almayacak, kapanacak. 

yardımcı olan Akçakoca Anadolu Lisesi sessiz sedasız bir şekilde kapatılıyor ve ilçede bulunan imam hatip ortaokuluna veriliyor. Okulların tatil olmasıyla beraber ani bir kararla bu okulun gelecek eğitim öğretim yılındaki öğrenci alım kontenjanı yetkililerce sıfırlatıldı ve binanın ilçede bulunan imam hatip ortaokuluna verilmesine, dolayısıyla 63 yıllık okulun kapatılmasına karar verildi. Bunun nedeni ise ilçedeki imam hatip ortaokulunun fiziki olarak yetersiz olması. 

VATANDAŞLAR KARŞI ÇIKIYOR Akçakoca Anadolu Lisesi'nin gelecek eğitim-öğretim yılında öğrenci almamasına bağlı olarak sadece Kandıra Anadolu Lisesi kısıtlı imkanlarla öğrenci alacak. Öğrenciler istemeseler de imam hatip ya da meslek liselerine gitmek zorunda kalacaklar. Ancak çevre halkına göre; imam hatip ortaokulunun bina sıkıntısı Akçagaryan mevkiinde ilköğretim olarak yapılan, 16 derslikli olan ve geçici olarak üniversiteye verilen binayla çözülebilirdi. Vatandaşlar ayrıca; TOKİ'nin şu anda kullanılmayan hindi çiftliği arazisinde hastane yaptığını yanına da konut yerine okul yapılarak sorunun çözülebileceğini kaydetti



Bizim Kocaeli


Geri Dön