28 / 03 / 2024

Akdeniz Oyunlarında tesislerin yapımına 150 milyon TL ayrıldı!

Akdeniz Oyunlarında tesislerin yapımına 150 milyon TL ayrıldı!

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunlarının kente verilmesi nedeniyle yapılacak tesislerin oluşturulmasıiçin 150 milyon TLnin üzerindeki ilk ödeneğin önümüzdeki günlerde DPT tarafından onaylanacağını bildirdi



Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunlarının kente verilmesi nedeniyle yapılacak tesislerin oluşturulması için 150 milyon TLnin üzerindeki ilk ödeneğin önümüzdeki günlerde Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından onaylanacağını bildirdi.
        
Vali Güzeloğlu, bir dizi incelemelerde bulunmak ve görüşmeler gerçekleştirmek üzere kente gelen Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Ammar Addadi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlıyı makamında kabul etti.
        
Güzeloğlu, kabuldeki konuşmasında, organizasyonun Mersine kazandırılması için "zorlu bir dönem yaşadıklarını" vurgulayarak, tüm çabaların olumlu sonuç vermesinden dolayı sevinçli olduklarını söyledi.
        
Organizasyonu "Akdeniz ülkelerinin buluşması ve kaynaşması" diye nitelendiren Güzeloğlu, "Oyunları kentimize kazandırmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan bakanlıklara, sivil toplum örgütlerinden sokaktaki vatandaşa kadar herkes, istekli bir performans gösterdi. Bu da oyunların Mersine kazandırılmasını sağladı. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
        
Hazırlık aşamalarının oldukça başarılı bir şekilde sürdürüldüğüne işaret eden Güzeloğlu, bu kapsamda "Teknik Alt Yapı" ve "Sağlık" kurulları ile "Kurallar ve İçerik Komisyonu" kurulduğunu, bu sayede hazırlıkların daha sağlıklı bir şekilde devam etmesine öncülük edildiğini belirtti.
        
Mersinin organizasyonu gerçekleştirebilmek için mekan ve kaynak anlamda sorun yaşamadığına işaret eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:
        
"Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile sık sık görüşüp, hazırlık çalışmalarını değerlendiriyoruz. Son olarak da dün görüştük ve gerekli desteği her zaman vermeye hazır olduğunu dile getirdi. 150 milyon TLnin üzerindeki ilk ödenek, önümüzdeki günlerde DPT tarafından onaylanacak. Bu sayede de çalışmalarımız, inşaat aşamasına gelecek. Ümit ediyorum ki kısa bir süre sonra organizasyon için kazmalar vurulmaya başlayacak. Kentin dört bir yanında inşaat sesleri yükselecek ve Akdeniz Oyunları Mersine yakışır şekilde yapacağız."
        
Organizasyon kapsamında yapılacak en büyük yatırımın en az 30 bin kişilik stadyum projesi olduğunu bildiren Güzeloğlu, bunun için Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen alanda önümüzdeki günlerde inşaata başlanacağını dile getirdi.
        
"KENTTE HER ŞEY DEĞER KAZANACAK"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Bayatlı da Türkiye açısından Akdeniz Oyunlarının farklı bir öneminin bulunduğunu belirterek, şunları ifade etti:
        
"Organizasyon sayesinde kentin tarımından turizmine kadar her şey değer kazanacak. O nedenle bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Fakat organizasyon kadar tanıtım da önemli. Bu yüzden basın kuruluşlarımıza, etkinlikliklerin duyurulması ve halkın organizasyona destek vermesi açısından büyük görev düşüyor. Bu bilinçle organizasyon kapsamında basın merkezi kuracağız. Bununla ilgi ise Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmazer ile görüştük ve çalışmanın yönlendiricisi olmasını istedik."
        
Akdeniz Oyunlarının geçmiş yıllarda İzmirde gerçekleştirildiğini hatırlatan Bayatlı, "Mersindeki organizasyon Türkiyenin 2. ev sahipliği olacak, ama en büyüğü buradaki olacak" diye konuştu.
        
Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Addadi ise organizasyonun yapılmasına çok fazla vakit kalmamasına rağmen "hep birlikte başarı ipinin göğüsleneceğini" söyledi.
        
Çalışmalar sırasında hükümetin desteklerini ve halkın istekli halini gördüklerinde Mersinin adaylığını çok önemsediklerine işaret eden Addadi, "Mersinin bu organizasyonu yapabileceğine inanıyorum. Müsabakalara az bir süre kalmış olsa bile oyunlar, oldukça güzel ve başarılı şekilde tamamlanacak" dedi.
        
Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Bayatlı ve Addadi, el ele tutuşarak basın mensuplarına poz verdi.
AA


Geri Dön