24 / 04 / 2024

Akfen Holding iki elektrik santralini Alman Aquila HydropowerINVEST'e sattı!

Akfen Holding iki elektrik santralini Alman Aquila HydropowerINVEST'e sattı!

Akfen Holding, ortak olduğu AkfenHes Yatırımları ve Enerji Üretim'e bağlı İdeal Enerji'nin Çamlıca Elektrik Üretim ve Beyobası Elektrik Üretim'in hisselerini, Alman Aquila HydropowerINVEST Investitions GmbH & Co. KG'a satmak üzere mutabakat zaptı imzaladı



Yapılan açıklama şöyle:

Şirketimiz bağlı ortaklıklarından AkfenHes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş. ("HES 1") bünyesinde bulunan İdeal Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("İdeal"), Çamlıca Elektrik Üretim A.Ş. ("Çamlıca") ve Beyobası Enerji Üretim A.Ş. ("Beyobası") hisselerinin tamamının satışı ile ilgili olarak Hamburg, Almanya' da kurulu Aquila HydropowerINVEST Investitions GmbH & Co. KG ("Alıcı") ile aşağıdaki şekilde mutabakat zaptı imzalanmıştır;

1. Karasu 1, Karasu 2, Karasu 4.2., Karasu 4.3 ve Karasu 5 HES projelerinin (toplam 139,1 milyon Kwh) sahibi olan İdeal hisselerinin devrine dair satış sözleşmesi en geç, mutabakat uyarınca 29 Haziran 2012 tarihinde ya da en geç bu tarihte yeddi emin hesabına hisse devir bedelinin % 70 (yüzde yetmiş)' inin yatırılmış olması halinde 31 Ağustos 2012 tarihinde imzalanacaktır. Satış sözleşmesi taraflarca halen paraflanmış olup, satış bedelinin tamamı satış sözleşmesinin imzası sırasında yeddi emin hesabına yatırılmış olacaktır. Taraflar, devre dair ön şartların gerçekleştirilmesi ve hisse devri için satış sözleşmesinin imzalanmasını müteakkip en çok 45 (kırkbeş) günlük bir süre öngörmüşlerdir. Hisse satış bedeli 86.242.000 (seksenaltımilyonikiyüzkırkikibin) Euro olarak Şirket değeri (enterprise value) üzerinden ödenecektir. 1.000.000 (bir milyon) Euro tutarındaki cayma tazminatı yeddi emin hesabına intikal etmiş olup, 5 (beş) iş günü içerisinde de satış tutarının % 10 (yüzde on)' u tutarında avans ödemesi (8.624.200 Euro) yeddi emin hesaplarına intikal etmiş olacaktır.

2. Çamlıca 3 HES ve Saraçbendi HES projelerinin (toplam 180,6 milyon Kwh) sahibi Çamlıca hisselerine dair Alıcı' nın, İdeal' in satış sözleşmesinin imza tarihine kadar, hisselerin tamamı için 111.972.000 (yüzonbirmilyondokuzyüzyetmişikibin) Euro olarak Şirket değeri (enterprise value) üzerinden ödeyerek kullanabileceği, alım hakkı mevcuttur. Bu hak, % 3 (yüzde üç) oranında cayma tazminatının ve % 10 (yüzde on) tutarında avansın belirlenen yedi emin hesaplarına depo edilmesi ile kullanılabilecektir. Sözkonusu satışa dair kullanılacak satış sözleşmesi üzerinde tarafların mutabakatı sağlanmıştır. Alım hakkının kullanılması halinde, satış bedelinin tamamının yeddi emin hesabına yatırılması ile satış sözleşmesi en geç 15.10.2012 tarihinde imzalanacak, 30.11.2012 tarihine kadar devre dair önşartlar gerçekleştirilerek hisse devri gerçekleşecektir.

3. Sırma HES, Otluca HES ve Sekiyaka II HES projelerinin (toplam 251,1 milyon Kwh) sahibi olan Beyobası hisselerine dair Alıcı' nın Çamlıca' nın satış sözleşmesinin imza tarihine kadar hisselerin tamamı için 155.682.000 (yüzellibeşmilyonaltıyüzseksenikibin) Euro olarak Şirket değeri (enterprise value) üzerinden ödeyerek kullanabileceği alım hakkı mevcuttur. Bu hak, % 3 (yüzde üç) oranında cayma tazminatının ve % 10 (yüzde on) tutarında avansın belirlenen yeddi emin hesaplarına depo edilmesi ile kullanılabilecektir. Sözkonusu satışa dair kullanılacak satış sözleşmesi üzerinde tarafların mutabakatı sağlanmıştır. Alım hakkının kullanılması halinde, satış bedelinin tamamının yeddi emin hesabına yatırılması ile satış sözleşmesi en geç 28.12.2012 tarihinde imzalanacak, 15.02.2013 tarihine kadar devre dair önşartlar gerçekleştirilerek hisse devri gerçekleşecektir.

Alım haklarının kullanılması ile toplam satış bedeli şirket değeri (enterprise value) üzerinden 353.896.000 (üçyüzelliüçmilyonsekizyüzdoksanaltıbin) Euro olarak gerçekleşecektir.
 

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön