19 / 04 / 2024

AKG Gazbeton, hayvan sevgisi temalı tasarı yarışması düzenliyor!

AKG Gazbeton, hayvan sevgisi temalı tasarı yarışması düzenliyor!

AKG Gazbeton, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle yürüttüğü “Köyünü Yaşat Projesi” kapsamında, hayvan sevgisi konulu gazbeton duvar desen tasarım yarışması kırsal alanlarımızda hayvan sevgisinin kaliteli mekanlara dönüşmesini amaçlıyor.




Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle yürüttüğü “Köyünü Yaşat Projesi” kapsamında, hayvan sevgisi konulu gazbeton duvar desen tasarım yarışması kırsal alanlarımızda hayvan sevgisinin kaliteli mekanlara dönüşmesini amaçlıyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 12 Ağustos.


Gölpazarı Belediyesi’nin hayvan sevgisinin çağdaş bir mekan ile yorumlanmasını amaçladığı girişim AKG Gazbeton tarafından desteklenerek yarışmaya dönüştürülüyor. Sanat ve mimarlık öğrencilerinin köy yaşamını yeniden ele alarak model oluşturmalarını hedefleyen Köyünü Yaşat Projesi, 2015 yılından bu yana MSGSÜ tarafından yürütülüyor. Projenin en önemli destekçilerinden biri olan AKG Gazbeton, toplumsal gelişime katkı sağlayan Kurumsal Sosyal Sorumluluk bilinciyle hem yöre halkını hem de öğrencileri bir araya getiren “Gazbeton Duvar Desen Yarışması” ile köy yaşamında da “dönüşüme” imza atıyor.


Geçen sene kırsal alandaki gençler için bisiklet kulübünün oluşumuna destek olan yarışma bu sene hayvan sevgisine odaklanıyor. Mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı gibi tasarım bölümlerinin lisans öğrencilerinin gazbeton yapı malzemesinin özelliklerini keşfederek, özgün fikirler ve düşünceler üretmelerini teşvik eden yarışmada “hayvan sevgisi” konusunun seçilmesinin önemli bir nedeni bulunuyor. Projenin yürütücüsü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, öğrencilerin, 2017 yılında yapılacak “hayvan barınağının” dış yüzey duvarlarının tasarımını bugünden yapmalarına dikkat çekerek; “Öğrencilerin, büyük resme ulaşmaları için önce mikro düzeyden konuya odaklanmalarını istiyoruz. Duvar desen yarışması tamamlandıktan sonra, barınağın mimari tasarımına geçeceğiz. Böylece duvar desen yarışmasına katılan öğrencimizin, barınak tasarım yarışmasına da katılmak ve her iki çalışmasını da hayata geçirmek için gönüllü olacağını düşünüyoruz” dedi.


Son başvuru tarihi 12 Ağustos Cuma olan yarışmada, ilk aşama sonuçları 13 Ağustos Cumartesi günü belli olacak. Yarışmanın ikinci aşama sonuçları ise 19 Eylül Pazartesi günü belli olurken ödül töreni ise 26 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek.


Birinciye Avrupa seyahatinin hediye edileceği yarışmada, ön eleme sonunda ilk 10 tasarım sahibi ise Lammy Marka Kalem Seti ile ödüllendirilecek.


Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye www.koyunuyasat.com/yarisma adresinden ulaşılabilirsiniz.




Geri Dön