17 / 04 / 2024

Akhisar Köprüsü ulaşıma açıldı!

Akhisar Köprüsü ulaşıma açıldı!

Akhisar bağlantı köprüsü törenle hizmete açıldı. Yenice köprülü kavşağı ile Akhisar Mahallesi, yeni İnegöl bölgesinin trafik akışını sağlayacak olan bağlantı köprüsü ile Karadere taşkınları artık ulaşımı engellemeyecek




İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan Akhisar bağlantı köprüsü törenle hizmete açıldı. Yenice köprülü kavşağı ile Akhisar Mahallesi, yeni İnegöl bölgesinin trafik akışını sağlayacak olan bağlantı köprüsü ile Karadere taşkınları artık ulaşımı engellemeyecek. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "11 gün sonra yerel seçimler var. Bu akşam itibariyle seçim yasakları devreye giriyor. Bundan sonra herhangi bir resmi açılış töreni belediyeler açısından söz konusu değil. Hizmete açılması gereken o kadar çok projeler var ki, Allah nasip kısmet ederse, 31 Mart sabahından itibaren kaldığımız yerden devam ediyoruz açılışlara. Burası önemli bir nokta. Önemli bir çalışma. Hizmet aşkıyla çıktığımız uzun yürüyüşte, 10 yılı geride bıraktık. 10 yıl boyunca vaat değil, gerilim, bahane, mazeret değil, bütün İnegöl halkına ulaşan ve İnegöl'ün her metrekaresini kapsayan somut hizmetler, gözle görülür eserler, milletin derdine çare olacak çözümler ürettik. İnegöl'e değer verip de ilçemizde yaşayan 236 bin vatandaşımızın her biri hizmetimizde ana ekseni oluşturdu. İnsanımızın yüzündeki gülümseme en büyük sevincimiz, gürümüz oldu. Bir taraftan geleneğin izlerini vefakarca taşıyan, öte yandan da modern bir kentin sahip olması gereken tüm alt ve üstyapılara sahip, huzurla yaşanabilir şehirler kurmak, Belediyemizin hem vizyonu hem de önceliği oldu. Projelerimizi, çalışmalarımızı, yatırımlarımızı hep bu yönde yaptık. Çünkü İnegöl, ilçelerden bir ilçe değil. Çok şükür çalışkan, müteşebbis, üreten, birbiri ile aralarındaki ilişkileri en güzel noktada tutan insanları ile her gün gelişen İnegöl'ümüz için söylenecek çok söz var. Akhisar ve Huzur mahallelerimiz 2006 yılı itibari ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçerek ilçe merkezimize bağlandıktan sonra, tam anlamıyla belediye hizmetleriyle tanışmaya başladı. Bu tarih itibarı ile de Akhisar ve Huzur mahallelerimizde tam bir dönüşüm ve gelişim yaşandı. İnegöl Belediyesi hizmetleri bu iki mahallemize ulaşmaya başladı. Bu iki mahallemizle birlikte, içinde bin 244 konut, okul, cami ve sağlık ocağımızın yer aldığı yeni ve modern bir şehir olan  TOKİ  konutlarıyla birlikte 'Yeni İnegöl' diye tabir ettiğimiz bu bölgede, binlerce vatandaşımız hayat sürmekte. Bugün hizmete aldığımız köprü dahil, bütün bu yaptığımız çalışmalar, hizmetler, burada yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve İnegöl ile bütünleşmesini sağlamaya yöneliktir" dedi. 


ATASÖZLERİNE ATIF 

Kaymakam Ali Akça ise, "Köprü insanlar için önemlidir. 

Hatta o kadar önemlidir ki köprü ile ilgili sadece şarkı ve türküler söylenmemiştir. Köprüler atasözlerine de konu edinmişlerdir. Köprülerle ilgili çok güzel deyimlerimiz vardır. Köprüler niye önemli biliyor musunuz? Çünkü köprüler aşılmaz denilen engelleri aşılır hale getirir. Köprü kavramı, sadece maddi yapıyı değil, maddi yapının ötesinde çok derin anlamları var. Günümüzde geçmişe bir bağ kurarız, adına tarih köprüsü deriz. Gönülden gönüle bir bağ kurarız adına gönül köprüsü deriz. İnşallah bu köprümüz insanımıza yıllarca hizmet veren tarih köprüsü olur" dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek köprü ulaşıma açıldı. Mahallenin minik çocukların köprü üzerinde gezmeleri renkli görüntüler oluşturdu.


Bursa Haber


Geri Dön