29 / 03 / 2024

Akıllı kentler hayatı kolaylaştırmak için var!

Akıllı kentler hayatı kolaylaştırmak için var!

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, " Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Bir şehrin ekonomisi, sanayisi, hizmet sektörü, kalifikasyonu, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.



Turkcell tarafından düzenlenen Teknoloji Zirvesi, ‘Türkiye. Bugün. Şimdi’ sloganıyla başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen zirveye bilim, teknoloji ve iş dünyasından bir çok isim katıldı. 

Zirve kapsamında gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Dijital Çağın kentlerin oluşumundaki etkisi ile Beyoğlu’nda dijital çağa ayak uydurmak için hayata geçirilen projeleri katılımcılarla paylaştı.

Dijital çağa uygun bir çalışma benimsediklerini belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Onlarca çalışmayı birleştirip büyük bir data oluşturduk. Yerel yönetimde akıllı yaşama katılım önemlidir. Artık çağımız dijital bir çağsa ve bu dijital çağda da her şey bulut üzerinden yapılıyorsa bizlerin buna entegre olması gerekir. Verilerin daha fazla dönüştürüldüğü ve neticenin daha hızlı olduğu bu çağda yeterli miktarda datanız yoksa siz insanların yarısından fazlasına ulaşamıyorsunuz demektir. Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Karar vericiler bir şehri planlanırken ekonomisiyle, sanayisiyle, hizmet sektörüyle, kalifikasyonuyla, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" diye konuştu. 


Geri Dön