26 / 04 / 2024

Akıllı Kentler projesi

Akıllı Kentler projesi

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, " Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Bir şehrin ekonomisi, sanayisi, hizmet sektörü, kalifikasyonu, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.

Bulut Kent Bilgi Sistemi ile 400 milyon TL tasarruf sağlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugün gazete yayınladığı ilanla Bulut Kent Bilgi Sistemi ile yerel yönetimlerin bilişim harcamalarında yıllık 400 milyon TL tasarruf sağlandığını belirtti..

Soma için hazırlanan Akıllı Kentler projesine AB desteği!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

AB'den Soma'ya 8 milyon euro destek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan 'Akıllı Kentler' projesi, Avrupa Birliği (AB) Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazandı

AB, Soma Akıllı Kentler projesi için 8 milyon Euro destek verecek!

Manisa'nın Soma ilçesi için hazırlanan "Akıllı Kentler" projesi, Avrupa Birliği Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Çerçeve Programları kapsamında Türkiye'nin en yüksek fon miktarını almaya hak kazanan projesi oldu.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…

Akıllı şehirler yaygınlaşıyor: Kentler dönüşüyor!

Akıllı şehirler gittikçe ön plana çıkıyor. Akıllı şehirlerin yarattığı değerin örneklerle aktarıldığı bir rapor hazırlandı. Bu raporda, akıllı şehirler için yapılması gerekenlere yer verildi. Peki akıllı şehirler neden önemli? İşte ayrıntılar...

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Türkiye'de akıllı tarım kentleri inşa edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkındırmayı hedefleyen Akıllı Tarım Kent Projesi'ni hayata geçiriyor. 

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Samsung'dan akıllı şehir projesi!

Samsung; insan merkezli deneyimlerini, Yapay Zekâ destekli geleceğin evi, Nesnelerin interneti ve 5G ile çalışan akıllı şehir projelerini, katıldığı CES Fuarı’nda anlattı...

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

Kentsel dönüşüm süreci akıllı şehir projesiyle güçlenecek!

Akıllı Şehir Projesi MAtchUP'ın Valensiya ve Dresden ile birlikte 3 uygulayıcı şehrinden biri olan Antalya'da düzenlendi.

Balıkesir akıllı kent oluyor!

İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Akıllı Kent Balıkesir Projesi hakkında açıklamalar yaptı. 

Şua İnşaat’tan doğa dostu akıllı proje!

Şua İnşaat imzası taşıyan Elite Concept projesi doğaya dost akıllı ev sistemiyle hayata geçirildi. Yüksek tasarruf sağlayan sistem ile hem bütçe hem çevre korunuyor.

Tepebaşı Belediyesi akıllı dönüşüm projesine ödül!

Tepebaşı Belediyesi Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile ödül kazanmaya devam ediyor.

Türk girişimcilerinden akıllı şehirler projesi!

Akıllı şehirler projesi geleceğin en önemli teknoloji konseptlerinin başında geliyor. Türk girişimcilerin de harekete geçtiği akıllı şehirler projesi, Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasında öne çıktı.

Akıllı Kentler projesi Haberi

Akıllı Kentler projesi

Turkcell tarafından düzenlenen Teknoloji Zirvesi, ‘Türkiye. Bugün. Şimdi’ sloganıyla başladı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen zirveye bilim, teknoloji ve iş dünyasından bir çok isim katıldı. 

Zirve kapsamında gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Dijital Çağın kentlerin oluşumundaki etkisi ile Beyoğlu’nda dijital çağa ayak uydurmak için hayata geçirilen projeleri katılımcılarla paylaştı.

Dijital çağa uygun bir çalışma benimsediklerini belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Onlarca çalışmayı birleştirip büyük bir data oluşturduk. Yerel yönetimde akıllı yaşama katılım önemlidir. Artık çağımız dijital bir çağsa ve bu dijital çağda da her şey bulut üzerinden yapılıyorsa bizlerin buna entegre olması gerekir. Verilerin daha fazla dönüştürüldüğü ve neticenin daha hızlı olduğu bu çağda yeterli miktarda datanız yoksa siz insanların yarısından fazlasına ulaşamıyorsunuz...