28 / 03 / 2024

Akıllı şehirlerle ilgili eylem planı hazırlanıyor!

Akıllı şehirlerle ilgili eylem planı hazırlanıyor!

Takvim gazetesi, Forbes ve Para dergilerinin sponsorluğunda geçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi'ne bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Takvim gazetesi, Forbes ve Para dergilerinin sponsorluğunda düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi'ne katılım gösterdi. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi'nin özel oturumunda Bakan Kurum sektör hakkında önemli açıklamalar yaptı.  "Şehirlerimizi 2023 hedeflerinde nerede görüyoruz?" sorusu üzerine Bakan Kurum, şu yanıtı verdi:

"Akıllı şehirlerle ilgili bir eylem planı çıkaracağız. Bu eylem planını çıkarırken de bizim önceliğimiz şu; yeni imar planlarında akıllı şehirle alakalı olması gereken alt yapıyı bizim bir şekilde bırakmamız lazım. 2023 yılına kadar eylem planını hayata geçirip, süreç içerisinde de belediyelerimizin bu eylem planı çerçevesinde uygulamalarını sahada yapıyor olmaları gerekiyor.

Bu, bugünden yarına yapılacak bir iş değil tabii ki. Kişi başı gelirle de doğru orantılı yapmamız lazım. Yaptığımız uygulama sırf akıllı şehir, dijital şehir olsun ama geri dönüşümler 30 sene, 20 sene olsun, bu tarz uygulamaları biraz daha sona bırakarak, ihtiyaç olan ve geri dönüşü çabuk olan uygulamaları da belediyelerimizle birlikte yapıyor olacağız."


Geri Dön