26 / 04 / 2024

Akiş GYO Ataşehir Zümrüt Sitesi projesi iptal mi oldu?

Akiş GYO Ataşehir Zümrüt Sitesi projesi iptal mi oldu?

Akiş GYO'nun 2015 yılında çalışmalarına başladığı Ataşehir Zümrüt Sitesi kentsel dönüşüm projesinde bugün ilginç bir gelişme yaşandı. Şirket KAP'ta bağımsız bölüm malikleri ile Sona Erme Protokolleri imzalayacağını duyurdu...



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) az önce Ataşehir Zümrüt Sitesi kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

36 bin metrekare alanda yer alan Ataşehir Zümrüt Sitesi 1994 yılında inşa edildi. 22 blokta 182 daireden oluşan sitenin kentsel dönüşüm hikayesi 2015 yılına dayanıyor. Zümrüt Sitesi Genel Kurulu'ndan 18 Ocak 2015 tarihinde çıkan karar ile Akiş GYO Zümrüt Sitesi'ni dönüştürecekti. Ancak bugün Akiş GYO'nun KAP'ta yaptığı açıklama ile projenin iptal mi edileceği yönündeki sorular kafaları karıştırdı. Akiş GYO gerekli anlaşmaların, yapılması gereken sürede yapılamadğı için sözleşmeleri sonlandırma kararı aldığını duyurdu. 

İstanbul Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi'nde yer alan  Zümrüt Sitesi'ndeki bağımsız bölüm maliklerinin 13 Mayıs 2015 tarihinde imzasına açılmış bulunan ‘Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri'nin 4. maddelerinde projenin ifasına ilişkin ön koşul olarak öngörülen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Zümrüt Sitesi'nin yer aldığı anataşınmazın minimum 2/3 oranındaki arsa payına tekabül eden adetteki bağımsız bölüm maliki ile Akiş GYO arasında gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanması şartı, Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri'nde öngörülen sürelerde ve bilahare Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri'ni imza eden bağımsız bölüm malikleri ile Akiş GYO tarafından müştereken tespit edilen ek sürelerde sağlanamadığından, gerek Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri'nin ve gerekse  bağımsız bölüm maliklerinden bir kısmı ile Akiş GYO arasında akdedilmiş bulunan ‘Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmeleri'nin sona erdirildi. Bu karar ilgili bağımsız bölüm maliklerine ve temsilciler kuruluna bildirildi. Tazminatsız sona erme usul ve esaslarını düzenleyen ilgili madde hükümleri çerçevesinde bağımsız bölüm malikleri ile Sona Erme Protokolleri imzalanacak. 

Ataşehir Zümrüt Sitesi konuyla ilgili açıklama yapmadı. Sitenin çevresinde Metropol İstanbul, Ağaoğlu Andromeda Plus, My Towerland gibi projeler markalı projeler yer alıyor. 

Akiş GYO Ataşehir Zümrüt Sitesi projesi iptal mi oldu?

Akiş GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından,

İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, Pınarlıtepe Sokağı'nda kain ve T.C. Ataşehir Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Pafta N 219-220, Ada N 35 ve Parsel N 2433'te kayıtlı taşınmaz üzerinde yer alan Zümrüt Sitesi'ndeki bağımsız bölüm maliklerinin 13.05.2015 tarihinde imzasına açılmış bulunan ‘Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri'nin (‘Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri') 4. maddelerinde projenin ifasına ilişkin ön koşul olarak öngörülen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Zümrüt Sitesi'nin yer aldığı anataşınmazın minimum 2/3 oranındaki arsa payına tekabül eden adetteki bağımsız bölüm maliki ile Şirketimiz arasında gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanması şartı, Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri'nde öngörülen sürelerde ve bilahare Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri'ni imza eden bağımsız bölüm malikleri ile Şirketimiz tarafından müştereken tespit edilen ek sürelerde sağlanamadığından, gerek Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri'nin ve gerekse  bağımsız bölüm maliklerinden bir kısmı ile Şirketimiz arasında akdedilmiş bulunan ‘Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi Sözleşmeleri'nin sona erdirildiği yönünde ilgili bağımsız bölüm maliklerine ve temsilciler kuruluna bildirimde bulunulduğunu, anılan Sözleşmeler'in tazminatsız sona erme usul ve esaslarını düzenleyen ilgili madde hükümleri çerçevesinde bağımsız bölüm malikleri ile Sona Erme Protokollerinin imzalanmasına başlanacağını kamunun bilgisine arz ederiz. 

Saygılarımızla,

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön