19 / 04 / 2024

Akkuyu Nükleer Santrali 2020 yılında tamamlanacak!

Akkuyu Nükleer Santrali 2020 yılında tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mersin'de hayata geçirilecek olan Akkuyu Nükleer Santralı için ÇED raporunu onayladı. 2020' de bitmesi beklenen santral için inşa süreci başlayacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Santralı için ÇED raporunu onayladı. 2020'de bitmesi beklenen santral için inşa süreci başlayacak.


RUSYA'NIN 20 milyar dolara Mersin Akkuyu’da inşa edeceği nükleer santralla ilgili takvim planlandığı şekilde ilerliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santralı (NGS) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu onayladı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, santral için hazırlanan ÇED raporu Bakanlık onayından geçti. Türkiye'nin ilk nükleer santralı için hazırlanan 3 bin sayfalık rapor, çevresel etki açısından tüm detayları içeriyor. Bundan sonraki süreçte inşa aşaması başlayacak. 


Tüketimin %16’sını karşılayacak


Mersin’de inşa edilmesi planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santralı’yla ilgili hükümetlerarası anlaşma, Rusya ile Türkiye arasında 2010 yılında imzalanmıştı. İnşaatın 2020'ye kadar tamamlanması bekleniyor. Üretilecek enerji, Türkiye elektrik tüketiminin yüzde 16'sına denk geliyor.


Akşam


Geri Dön