26 / 04 / 2024

Akman Holding’in Kanada’daki konut ve otel yatırımları hız kesmedi!

Akman Holding’in Kanada’daki konut ve otel yatırımları hız kesmedi!

Akman Holding’in Toronto'da 130 milyon dolarlık yatırım planladığı Regal Plaza Kompleksi Nisan 2021'de satışa sunulacak.




Akman Holding, 1987'den beri Türkiye'de ve yurtdışında İran, Çin ve Kanada'da inşaat projeleri geliştirip gökdelen, AVM, hastane, fabrika binaları yapıyor. Holding, Ersu ve Golden markalarıyla meyve suyu ihraç ettiği Kanada'da, SAMM Developments şirketi ile 2013'ten beri projeler üretiyor.

Ekonomist'te yer alan habere göre, Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, hedeflerinin büyük ölçekli projelerle Türk inşaat sektörünün gücünü dünyaya kanıtlamak olduğunu söylüyor.

Akman, inşaat sektöründeki dalgalanmalar ortadan kalktığında Türkiye'de inşaat projeleri geliştirmeyi arzu ettiklerini de vurguluyor.

Kanada'nın sürekli artan nüfusu ve yeni gelişim alanları, sunduğu finansal kaynaklarla özellikle Türk inşaat sektörü açısından ciddi fırsatları barındırdığını belirten Akman, Kanada'da inşaat ve otelcilikte büyümeye devam edeceklerini söylüyor.

Şirketin Kanada'da inşaat projelerinin yanı sıra toplam bin 600 yatak kapasiteli altı adet oteli de bulunuyor. Şirket, Toronto'da 600 milyon dolarlık yatırımla bölgenin en büyük konut projelerinden biri olan The Kennedy Condominiums'u gerçekleştirmişti. Toronto'daki yeni projesi Regal Plaza Kompleksi ile birlikte ülkeye toplam 730 milyon dolarlık yatırım yapmış olacak.

Toronto'da iki inşaat projesi için görüşmeler yürüttüklerini söyleyen Akman, "Bunlardan * biri, Toronto'nun North York bölgesinde yer alan Town House projesi. Pandemi nedeniyle otel yatırımlarımızı bir süreliğine durdurma kararı almıştık. Ancak 2021 sonuna kadar yatak kapasitemizi 3 binin üzerine çıkarmayı planlıyoruz" diyor.

Toronto'da 130 milyon dolarlık yatırım planlanan Regal Plaza Kompleksi, 40 bin metrekarelik alanda, 11 katlı, 204 odalı InterContinental Hotels Group- Staybridge Suites ile 150 adet ofis, alışveriş merkezi, restoran gibi donatılardan oluşacak. Bölgenin en büyük akıllı ve çevreci karma projesi olması planlanan proje, Nisan 2021'de satışa sunulacak ve Mart 2023'te teslim edilecek. Projedeki otelin satışı yapıldı.

 

Türk müteahhitlere Kanada'ya yatırım yapın çağrısı!


Geri Dön