28 / 03 / 2024

AKO Ankara fabrikasının inşaatı ne durumda?

AKO Ankara fabrikasının inşaatı ne durumda?

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu'nun Çankırı'daki fabrikasının ikinci faz inşaatında sona gelindi. Fabrikanın 2019 yılı sonu itibarıyla 8 üretim hattının devreye alınmasını hedefleniyor.



Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi, yabancı yatırımcının Türkiye hamlelerine sekte vuramadı. Dev firmalardan milyar dolarlık yatırımlar için devam ediyoruz açıklamaları ardı ardına gelirken Japon lastik firması Sumitomo Rubber'den de aynı mesajı Üst Yöneticisi Norifumi Fujimoto verdi .Türkiye'deki yatırımlarım stratejik gördüklerini ifade eden Fujimoto "Türkiye'de iş yapmaktan memnunuz. Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Japon şirketin yerli ortağı Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu'ndan (AKO) yapılan açıklamaya göre, iki şirketin Çankırı'daki fabrikası yeni yatıranlarla büyütülerek 2019'da günlük 32 bin araç lastiği üreten kapasiteye ulaştırılacak. Türkiye'deki işlerini geliştireceklerini söyleyen Sumimoto yöneticisi Fujimoto, söz konusu yatırıma ilişkin, "Üzerimize düşeni yapmak için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu fabrika her geçen gün büyüyor ve Türk ekonomisinin dinamizmi, Anadolu'nun ortasında yükselen bu üretim vahasında kendisini gösteriyor. Personelimizle birlikte istikrarlı bir şekilde üretim faaliyetlerimize devam edeceğiz. Sadece fabrikamız için değil, Türkiye'nin gelişmesine katla sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. 


500 MİLYON $ YATIRIM 

AKO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan da söz konusu fabrika için 500 milyon dolarlık yatırım öngörüldüğünü kaydederek, Türkiye ekonomisi için çalıştıklarını söyledi. Özcan "Fabrika geçen yıl faaliyete geçti. İkinci faz inşaat tamamlanmak üzere. 2019 yılı sonu itibarıyla 8 üretim hattının devreye alınmasını hedefliyoruz. Yapılacak yatırımlarla şu anda 923 olan çalışan sayımız 2019'da 2 bine, günlük üretilen lastik sayısı da 4 binden 32 bine çıkacak" ifadelerini kullandı. Özcan, Türkiye ekonomisine güven duyduklarını, Japonların da bu konuda herhangi bir endişe taşımadıklarının da bildirdi. 


Star


Geri Dön