24 / 04 / 2024

AKOM 8 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

AKOM 8 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Projede ihale hazırlıklarımız tamamlandı. 8 Eylül Salı günü şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi’nin ihalesini gerçekleştireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından müjdesi verilen Afet Koordinasyon Merkezi Projesi’nde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Daha önce Başkan Toçoğlu AKOM’un Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanındaki İl Özel İdaresi’nden devralınan arazide hayata geçirileceğini duyurmuş, kısa süre önce de merkezde proje hazırlıklarının tamamlandığını müjdelemişti.


En İleri Teknoloji

Yaşanacak olası bir doğal afet karşısında kriz merkezi olarak kullanılacak Afet Koordinasyon Merkezi’nde gelinen son noktayı aktaran Başkan Toçoğlu, “Projede ihale hazırlıklarımız tamamlandı. 8 Eylül Salı günü şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi’nin ihalesini gerçekleştireceğiz. Yerel Seçimler öncesi projemizi kamuoyu ile paylaşmış, şehrimize modern bir Afet Koordinasyon Merkezi kazandıracağımız ifade etmiştik. En ileri teknoloji ile inşa edeceğimiz Afet Koordinasyon Merkezimiz şehrimize şimdiden hayırlı olsun”  diye konuştu.


Anında Müdahale

Toçoğlu, “Doğal afet yönetimine ilişkin teknik altyapının geliştirileceği Afet Koordinasyon Merkezi’ni 850 metrekare alan üzerine inşa edeceğiz. Merkezimizde operasyon, teknik destek, server, mekanik ve dinlenme odaları bulunacak. Yaşanacak olası doğal afetlerde AKOM’da tüm ihtiyaçlar en ileri teknoloji kullanılarak giderilecek. Merkezle; yaşanabilecek olası doğal afetlere anında müdahale yapabileceğiz. Ayrıca proje kapsamında eczane ve ofislerin yer alacağı, bin 700 metrekare kullanım alanlı bir bina da inşa edilecek.  Bu binada 14 eczane ve her eczane içerisinde de laboratuar bulunacak” ifadelerini kullandı.


Profesyonel Bir Merkez

17 Ağustos 1999 Depremi’nin yıldönümünde Sakarya için oldukça önemli bir projede sona yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak depreme hazırlık ve afet altyapısının geliştirilmesine ilişkin teknik yeterlilikler konusunda oldukça hassas bir çalışma izliyoruz. AKOM’u da şehrimize kazandırmadan önce Dünya’daki benzer örneklerini inceledik; bu konuda ince eleyip sık dokuduk. Profesyonel bir merkezi şehrimize kazandırma hedefindeyiz. İnşallah gerçekleştirilecek ihalenin ardından projede ilk kazmayı vuracak; şehrin ilk AKOM’unu Sakarya’ya kazandıracağız” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön