19 / 04 / 2024

sakarya Afet Koordinasyon Merkezi Projesi

sakarya Afet Koordinasyon Merkezi Projesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Projede ihale hazırlıklarımız tamamlandı. 8 Eylül Salı günü şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi’nin ihalesini gerçekleştireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

AKOM'dan İstanbul'a uyarı! İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), tarafından yapılan açıklama ile akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek olan kentte fırtınanın etkili olması da bekleniyor. İş haberin detayları...

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

AKOM'dan flaş uyarı! İstanbul'da 2 gün boyunca çöl sıcakları etkili olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 2 gün boyunca devam edececek çöl sıcaklarına karşı uyardı! İşte ayrıntılar...

Burdur'da korkutan deprem! AFAD duyurdu

Afet Koordinasyon Merkezi AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre Burdur'da akşam saatlerinde deprem meydana geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul halkına yeni kar yağışı uyarısı! Ne zamana kadar sürecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte bu sabahtan itibaren başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışıyla ilgili, Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yeni bir uyarı yaptı. İmamoğlu kar yağışının etkisinin ne kadar süreceğini açıkladı.

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Silivri Afet Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı!

Silivri'de doğal afetler sonrasında yaşanacak sorunların önüne geçmek için inşa edilen Silivri Afet Koordinasyon Merkezi (SAK) hizmete açıldı. 

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığında (AFAD) yapılan İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Binalarımızı değerlendirirken lütfen iyimser olmayalım" dedi.

Fay Yasası çıkması konusunda çalışma ekibi oluşturduk!

İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Türkiye'de bir Fay Yasası çıkması zaruretini hep beraber değerlendirdik ve bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduk." dedi.

Süleyman Soylu: Depreme karşı tedbirli olmak durumundayız!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Soylu, AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda Elazığ depremini değerlendirdi.

Beyoğlu Afet Koordinasyon Merkezi yarın açılıyor!

Beyoğlu Belediyesi tarafından vatandaşları afetlere karşı bilinçlendirmek ve gerekli önlemleri almak amacıyla kurulan Beyoğlu Afet Koordinasyon Merkezi yarın hizmete açılıyor...

Hasar tespiti tecrübe ve donanım isteyen bir iş!

Hasar tespiti hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Koordinasyon Daire Başkanı Teksin, "Hasar tespiti çok kolay bir iş değil, tecrübe ve donanım isteyen bir iştir. 3 bin 500 kadar teknik personelimiz var, bunların hepsi eğitimli ve donanımlıdır" diye konuştu.

sakarya Afet Koordinasyon Merkezi Projesi Haberi

sakarya Afet Koordinasyon Merkezi Projesi


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından müjdesi verilen Afet Koordinasyon Merkezi Projesi’nde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Daha önce Başkan Toçoğlu AKOM’un Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanındaki İl Özel İdaresi’nden devralınan arazide hayata geçirileceğini duyurmuş, kısa süre önce de merkezde proje hazırlıklarının tamamlandığını müjdelemişti.


En İleri Teknoloji

Yaşanacak olası bir doğal afet karşısında kriz merkezi olarak kullanılacak Afet Koordinasyon Merkezi’nde gelinen son noktayı aktaran Başkan Toçoğlu, “Projede ihale hazırlıklarımız tamamlandı. 8 Eylül Salı günü şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi’nin ihalesini gerçekleştireceğiz. Yerel Seçimler öncesi projemizi kamuoyu ile paylaşmış, şehrimize modern bir Afet Koordinasyon Merkezi kazandıracağımız ifade etmiştik. En ileri teknoloji ile inşa edeceğimiz Afet Koordinasyon Merkezimiz şehrimize şimdiden hayırlı olsun”  diye konuştu.


Anında Müdahale

Toçoğlu, “Doğal afet yönetimine ilişkin teknik altyapının...