18 / 04 / 2024

Akplaza ofis projesi bitmeden çok sayıda kiralama talebi aldı!

Akplaza ofis projesi bitmeden çok sayıda kiralama talebi aldı!

Piyalepaşa Bulvarı'nda inşaatı süren 40 milyon dolarlık Akplaza ofis projesi bitmeden çok sayıda kiralama talebi aldı. Proje, madencilik alanında 84 yıllık geçmişi olan Akdağlar Group şirketlerinden Akdağlar İnşaat tarafında inşa ediliyor...



Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Piyalepaşa Bulvarı'nda inşaatı süren 40 milyon dolarlık Akplaza ofis projesi bitmeden çok sayıda kiralama talebi aldı. Proje, madencilik alanında 84 yıllık geçmişi olan Akdağlar Group şirketlerinden Akdağlar İnşaat tarafında inşa ediliyor. 


Taksim'e yakınlığıyla dikkat çeken Piyalepaşa'nın cazibesinin giderek arttığını, bölgede içinde Hilton Oteli'nin de bulunduğu 4 otelin inşaatının sürdüğünü belirten Akdağlar İnşaat Şantiye Şefi İhsan Çoltu, yatay konseptte 50 bin metrekarelik bir arsada yükselen Akplaza'da, 30 bin metrekare kiralanabilir alanı olduğunu kaydetti. Haziran ayında teslim edilecek Akplaza'da çok hem kat bazında hem de tüm blokları kiralama bazında talep aldıklarını söyleyen Çoltu, "Metrekare kiralama fiyatının 22-25 dolar arasında değiştiği projede yabancı bir telekomünikasyon şirketi ile bir üniversite bloğun hepsini kiralamak istiyor. Bunun yanı sıra sigorta şirketlerinden kiralama talepleri geliyor. Şu anda teklifleri topluyoruz. Hedefimiz binayı komple kiralamak" dedi. 


Tarihi ada manzarasına sahip 


Projede ofislerin büyüklükleri 363 metrekareden başlayıp tek katta 3 bin 200 metrekareye kadar çıkıyor. Üç blok olarak yapılan projenin kuzey ve güney blokları ofis alanı olarak kullanılacak. 4. kattan itibaren tarihi ada manzarası sunuyor. BREEAM sertifikasına sahip proje, kurulan yağmur depolama sistemleri ve sulama sistemleriyle bir günde 3 bin litre su tasarrufu sağlıyor. 


Piyalepaşa'ya yeni etap geliyor 


Cazibesinin giderek artan bölgede Akdağlar İnşaat olarak konuttan çok ofis ve ticari üniteler üzerine yoğunlaşmayı hedeflediğini kaydeden Çoltu, Akplaza'yı tamamladıktan sonra 2014 yılında yine projenin yanında 12 bin metrekare kiralanabilir alanı olan yeni bir ofis projesi daha yapacaklarını kaydetti. Çoltu, bundan Kentin merkezindeki projelere ağırlık veren Akdağlar İnşaat, tarihi yarımadada butik bir otel yapacak. İhsan Çoltu. 2015 yılında otelin yapımına başlayacaklarını açıklayarak "4 bin metrekare inşaat alanı olan arazide 50 odalı butik bir otel olacak" dedi. Akdağlar Grubu'nun ofis dışında aynı zamanda agrega ve kum ocakları alanında faaliyetleri var. Akdağlar Grup Genel Koordinatörü Ali Tokmakoğlu, yabancıların da projeye ilgi duyması üzerine 1600 kwh kapasiteli jeneratörün kapasitesini 5 bin kwh'ye çıkardıklarını aktardı. Tokmakoğlu, şu anda projenin ihtiyacının yüzde 60 üzerinde bir kapasiteye sahip olduklarını belirtti. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön