26 / 04 / 2024

Aksaray Eskil'deki hazine arazilerinin satışı TBMM'de!

Aksaray Eskil'deki hazine arazilerinin satışı TBMM'de!

Aksaray'ın Eskil ilçesindeki hazine arazilerinin satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aksaray'ın Eskil ilçesindeki hazine arazilerinin satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer,, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Aksaray Eskil deki hazine arazilerinin satışı TBMM de!

CHP'li Gürer, ''Aksaray ilinde yurttaşlarımız ortak bir dilekçe ile sorunlarını tarafınıza aynen şu şekilde ifade etmişler...

“Aksaray ili Eskil ilçesinde ikamet etmekteyiz. Devletimiz tarafından 1994 yılında tarafımıza yaklaşık 33 ’er dekar hazine arazisi olan yerlerden tarımsal amaçlı kullanmak üzere dağıtıldı. Bu yerler tarafımızdan yıllık kirası ödenmek kaydıyla 2009 yılına kadar tarımsal amaçlı kullanıldı. Ancak; Devletimiz tarafından bu yerlerin kirası 2009 yılından sonra alınmadı ve bizler başkaca yapacağımız bir iş olmadığı için bu yerleri ekip-dikmeye devam ettik. İlçemizde 2018 yılında toplulaştırma yapıldı. Toplulaştırma yapıldıktan sonra bizim ekip diktiğimiz ve tek geçim kaynağımız olan hazine arazileri tapusu çıkarılarak tapu sahiplerine verildi ve bizlerin hak sahipliği yok edildi. Bizlerin tek geçim kaynağımız bu tarlalardı. Ancak bizler şu anda ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Devletimiz 2019yılında çıkarılmış olan 4706 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin on ikinci fıkrası kapsamında toplulaştırma sonrasında da hazine arazisi olan yerlerin yüzde 50 indirimi ile hak sahiplerine satılması için başvuruları kabul etmektedir. Ancak bizim ekip biçtiğimiz yerler tapulu alan olarak geçtiği için bu haktan yararlanamıyoruz. ”
Vatandaşların yukarda yer alan dilekçelerine istinaden aşağıdaki sorularımın cevaplandırılmasını istiyorum'' diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1- Söz konusu olan konu nedeniyle mağdur olan vatandaşların ikamet yerlerindeki hazine arazilerinin ihaleye çıkarılarak yüzde 50 indirimli satıştan yararlandırılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma düşünülmekte midir?
 


Geri Dön