16 / 04 / 2024

Aksaray OSB'de yatırım için arsa tahsisleri devam ediyor!

Aksaray OSB'de yatırım için arsa tahsisleri devam ediyor!

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Yönetim kurulu toplantısında 440 kişinin istihdam edile bileceği 120 dönüm civarında daha arsa tahsisi gerçekleştirildiği bildirildi...




Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda 440 kişinin istihdam edilebileceği 120 dönüm civarında daha arsa tahsisi gerçekleştirildi.


OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta Başkanlığında yapılan toplantıya yönetim kurulu üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar katıldı. 


OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, arsa tahsisi ile ilgili yaptığı açıklamada Aksaray’a yatırımların devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Organize sanayi yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirmiş olduk Bu toplantı sonucunda yatırım için talepte bulunan yatırımcılarımıza yaklaşık olarak 120 dönüm civarında bir arsa tahsisi yapmış olduk. Yine bu çerçeve içerisinde de yaklaşık olarak 440 kişinin istihdam edilebileceği bir arsa tahsisini yapmış olduk. Şunu her zaman söylüyoruz. Aksaray hem gelişiyor hem sanayileşiyor hem modernleşiyor bütün bunlarla beraber de organize sanayimiz ciddi anlamda her geçen gün daha fazla arsa talebi daha fazla yatırım talebi geliyor. Hatta biz bu aşamada mümkün olduğu kadar yatırımcıların daha kaliteli olması kalite anlamında hem şehre zarar vermemesi hem de sonuçta çevre ile ilgili olsun efendim insan sağlığı ile ilgili olsun buna varıncaya kadar da mümkün olduğu kadar yatırımcıların bu özelliklerini ortaya çıkartarak yatırım taleplerini karşılıyoruz. Şu ana kadar da 15 günde yaptığımız toplantılarda ciddi anlamda bu istihdamla ilgili yatırımla ilgili kararlarımızı vermiş oluyoruz ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah bu arsa verdiğimiz hemşehrilerimiz veya hemşehri olmayan şehir dışından gelen yatırımcılarımız hem yatırım yapacaklar hem kendileri kazanacaklar hem şehrimiz kazanacak hem Aksaray’daki insanlarımıza gençlerimize daha fazla iş imkanı bulmuş olacağız diyorum hayırlı uğurlu olsun diyorum."


OSB Yönetim Kurulu Üyesi Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ise Aksaray’ın çok ciddi anlamda yatırım aldığını kaydetti. Ahmet Koçaş, şu görüşlere yer verdi: "Yine bugün organize sanayi bölgemizde organize sanayi binamızda sayın belediye başkanımızın yönetim kurulu başkanımızın önderliğinde toplandık. Başkanımızın dediği gibi Aksaray organize sanayimiz sürekli büyüyor. Dışarıdan ciddi anlamda son zamanlarda yatırım alıyor. Bugünde yine yaklaşık 120 dönüm 440 kişi istihdam sağlayan bir yatırıma ortak karar verdik. Özellikle son zamanlarda benim en çok sevindiren olaylardan bir tanesi Aksaraylı hemşehrilerimizin Aksaray organize sanayi bölgesine yapmış olduğu arsa talepleri. Ben buradan bütün sanayici hemşehrilerimize sesleniyorum. Gerçekten geç kalmadan bir an önce organize sanayi bölgesinden fizibilitelerini yaparak arsa talebinde bulunmalarını istiyorum. Çünkü bu şehrin önünün çok açık olduğu her zaman her toplantıda dile getiriyoruz. Örneği de ciddi anlamda dışarıdan bize yatırım amaçlı sürekli büyük firmaların buraya bakış açıları günden güne değişiyor. Son olarak yatırım yapan arsa talebinde bulunan bütün arsa sahiplerine yeni firmalara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”


Zaman Gazetesi


Geri Dön