25 / 04 / 2024

Alaköprü Barajı İskanı konut kura çekiliş tarihleri belli oldu!

Alaköprü Barajı İskanı konut kura çekiliş tarihleri belli oldu!

Alaköprü Barajı suyu altında kalan hak sahibi olan ailelerin iskânları Akine, Sarıağaç ve Ormancık köylerinde yapılan konutların inşaatları bitme aşamasına gelindiğinden kura çekiliş tarihleri belli oldu. İşte detaylar...




 Çevre ve Şehircilik Bakanlığının (Yapı İşleri Genel Müdürlüğü)17 Ekim 2014 tarih ve 54590897/435.01/27794 sayılı yazısı ve eki 17 Ekim 2014 tarih ve 81037550/480/27808 sayılı olurda “Alaköprü Barajında hak sahibi olan ailelerin iskânları Akine, Sarıağaç ve Ormancık köylerinde yapılan konutların inşaatları bitme aşamasına gelindiğinden kura çekiminin yapılması ve hak sahibi ailelere ilişkin güncellemeler ile buna bağlı olarak temlik ve borçlandırma çalışmalarının tamamlanması gerekmektedir.” denilmektedir. 

Yeni yerleşim yerlerinde hak sahibi aileler için aşağıda belirtilen tarih, yer ve saatte Noter huzurunda konut kura çekimi yapılacaktır.


-Noter kura çekiminde aile adına aile temsilcileri kura çekecektir. Kura çekimine aile temsilcisinin katılamaması durumunda hak sahiplerinden biri adına vekalet verilecektir. Vekaletler reşit olanlar tarafında bizzat imzalanacaktır. Reşit olmayan çocukların yerine anne ve baba birlikte imza atacaktır.

-Noter kura çekimine katılamayan hak sahibi ailelerin kuraları Noter tarafından çekilecektir. 

-Kura sonucunda taşınmazlarını karşılıklı değiştirmek isteyenler varsa 7 (yedi) gün içerisinde İl Müdürlüğüne Müracaatta bulunacaklar, İl Müdürlüğünce de uygun görülmesi halinde taşınmaz karşılıklı olarak değiştirilebilecektir.

-İskân edilen aileler, İl Müdürlüklerince kendilerine yapılacak tebligat tarihinden itibaren 60 gün içinde borçlanma sözleşmesini imzalayacaklardır. Bu süre içinde imzalamayanların hak sahiplikleri başkaca hiçbir şart aranmaksızın iptal edilecektir. Ancak hastalık, askerlik, tutukluluk ve benzeri mücbir haller saklı olup, mücbir halin ortadan kalkmasını takip eden 30 gün içinde imzalamayanın hak sahipliği iptal edilecektir.

-Temlik cetvelinde kayıtlı aile bireyleri kayıt edilecek ve reşit olanlarca bizzat imzalanacaktır. Reşit olmayan çocukların yerine anne ve baba birlikte imza atacaktır.

-Devlet eliyle iskân edilen ailelere borçlandırmak suretiyle verilen taşınmaz malların takyidi, taşınmaz malların ve kredilerin borcu kapatılmış ise kaldırılacaktır.

-Noter kura çekiminde her hak sahibi aileden en fazla 2 (İki) kişinin katılımına özen gösterilmelidir.

İlanen duyurulur.



KURA ÇEKİLECEK TARİH, SAAT VE ADRES:



Sarıağaç Mahallesi   16.12.201414:30Anamur Belediyesi Meclis toplantı salonu-ANAMUR

Akine Mahallesi         17.12.201414:00Anamur Belediyesi Meclis toplantı salonu-ANAMUR

Ormancık Mahallesi   22.12.201414:00Anamur Belediyesi Meclis toplantı salonu-ANAMUR

 


Geri Dön