28 / 03 / 2024

Alanya'da kaçak inşaat bilmecesi!

Alanya'da kaçak inşaat bilmecesi!

Alanya Belediyesi mühürlediği inşaatın bitirilmesine göz yumup kafe ruhsatı verdi. Bir de alkol ruhsatı isteyen işletmeye bölge idare mahkemeleri ‘dur’ dedi



Alanya Belediyesi'nin, bir uygulaması daha mahkemelerden döndü. İmar planında park olarak düzenlenmiş 98 metrekarelik alandaki kaçak inşaatı önce tutanak tutup mühürleyen Alanya Belediyesi'nin inşaata göz yumarak David People isimli işletmeye işyeri açma ruhsatı vermesine idare mahkemeleri karşı çıktı.


'YAPI TATİL' ZAPTI TUTULDU

Tartışmalı süreç Nisan ayında çevre esnafı ve vatandaşların, imar planında park ve yeşil alan olarak düzenlenmiş olan alandaki inşaat faaliyetleriyle ilgili şikayette bulunmasıyla başladı. Bunun ardından Alanya Belediyesi, 19 Nisan'da 'yapı tatil zaptı' tutarak inşaatı mühürledi. Alanya Kaymakamlığı da Kıyı Denetim Komisyonu'ndan ruhsatsız yapının eski haline getirilmesini istedi.


BUNA RAĞMEN İNŞAAT DEVAM ETTİ

Ancak mühürlenen inşaatta çalışmalar devam edince, Alanya Kaymakamlığı yapı tatil zaptı olmasına rağmen çalışmaların devam ettiğine dair şikayetini bu kez Alanya Liman Başkanlığı'na bildirdi. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile birlikte denetim ve incelemede bulunmak üzere işletmeye giden Alanya Liman Başkanlığı, mühürlenen işletmede çalışmaların devam ettiği ve işletmenin uyarıldığı bilgisini yasal imza altına aldı.


YENİDEN TUTANAK TUTULDU

28 Nisan'da tutulan tutanakta, "Söz konusu işletmede yapılan denetimde çalışmaların devam ettiği, Alanya Belediyesi Zabıta birimlerince çalışmaların durdurulması hususunda yasal uyarılarda bulunulmuştur. Çalışma yapılan alanın fotoğrafları çekilip tutanak tanzim edilmiştir" denilmişti.


MAHKEME KARARI VAR

Antalya 1'inci İdare Mahkemesi'nin 5 Mayıs'ta verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası ise yeni bir süreç başlamış ancak Alanya Belediyesi'nin mahkemeye savunma vermemesi 'inşaata göz yumuldu' söylemlerini beraberinde getirmişti. Yargı süreci devam ederken Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula imzasıyla işletmeye 10 Mayıs tarihinde içkisiz işyeri açma ruhsat verilmesi iddiaları güçlendirmişti. İşletme bütün bunların üstüne bir de içkili işyeri ruhsatı için başvuruda bulununca kafaları iyece karıştırmıştı.


YARGIDAN İPTAL KARARI ÇIKTI

Bu arada yargı yaşananlarla ilgili iki ayrı karar verdi. David People işletmecisinin 'İşyerinin mühürlenmesine' karşı Antalya 1. İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz reddedildi. Alanya Belediyesi'nin verdiği işletme ruhsatının durdurulması için yapılan başvuru üzerine Antalya 2. İdare Mahkemesi de ruhsatın yürürlüğünü durdurup işletmenin kapatılmasına hükmetti. Ancak bu kararlara rağmen firmanın astığı, 'Kısa bir süre sonra hizmetinizdeyiz' pankartı ile yine soru işaretleri yarattı.


Sabah


Geri Dön