18 / 04 / 2024

Alanya'da kira fiyatları tavan yaptı!

Alanya'da kira fiyatları tavan yaptı!

Alanya'da artan kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar isyan ediyor. Alanyalılar fiyatlar için ev sahiplerine çağrıda bulundu.



Alanya'da  yükselen kira fiyatları yükselme devam ediyor. Yeni Alanya'da yer alan habere göre;  yükselen kiralarla beraber kiralık ev bulmanın da zorlaştığı Alanya'da bu durum vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Alanya da kira fiyatları tavan yaptı!

Alanya’da yaşayan Hasan Çelik isimli vatandaş oturduğu ev kentsel dönüşüme girdiği için kiralık ev arayışına girdiğini ancak bütçesine uygun ev olmadığını söyleyerek isyan etti.  Bu süreçte psikolojik olarak çok yıprandığını söyleyen Çelik, Dim TV aracılığıyla ev sahiplerine seslendi. Konuya ilişkin Dim TV mikrofonlarına konuşan Çelik, “Ben asgari ücretle çalışan biriyim. Oturduğum müstakil ev kentsel dönüşüme girdiği için 6 aydır ev arıyorum. Ancak maalesef bütçeme uygun bir ev bulamadım. Alanya’da ev fiyatları bin 600 bin 700 TL’den başlıyor. Görüştüğüm ev sahipleri 4 kira önden peşin istiyor. Benim şu anda bu parayı ödeme durumum yok. Şu anda çok zor durumdayım. Oturduğum ev yıkılacağı için ev sahibim sürekli evden çıkmam için psikolojik baskı yapıyor. Ben artık bu psikolojik baskı altında yaşamak istemiyorum. Ev sahipleri lütfen asgari ücretle çalışan insanları da düşünsünler ve kira fiyatlarına ona göre belirlesinler. Ev sahiplerinden ellerini vicdanlarına koymasını istiyorum. İki tane çocuğum var. İçinde bulunduğum psikolojik durumdan dolayı işime bile adapte olamıyorum. Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi’ne de gittim ancak bir sonuç alamadım. Kendimi yakmam mı lazım? ya da çıkıp şov mu yapmam lazım? Duyarlı ev sahiplerinin Allah rızası için benimle iletişime geçmesini istiyorum” dedi.

Alanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı! 


Geri Dön